Part Forana 27/02/2019

Manacor rebrà 1,5 milions per millorar la depuradora en els propers cinc anys

L'estació disposa d'una nova sitja per emmagatzemar millor els fangs

Ara Balears
2 min
Representants municipals vora el safreig gran de la depuradora i la nova sitja de fangs.

ManacorL'empresa de serveis del municipi de Manacor (SAM) ha iniciat la primera fase de millora del funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). S'ha previst una inversió d’uns 300.000 euros anuals durant cinc anys per poder modernitzar la depuradora, amb la qual cosa s'invertiran un total d'1,5 milions d'euros fins el 2023.

Les primeres actuacions per modernitzar la depuradora han consistit en la instal·lació d’una nova sitja que permet emmagatzemar els fangs que surten la depuradora, minimitzant-ne les olors, i com que té més capacitat d’emmagatzematge es pot transportar més volum de fangs, fer menys viatges a la planta de compostatge i estalviar en el transport.

Totes les actuacions que es faran a la depuradora es finançaran amb el cànon de sanejament, el qual els ciutadans paguen amb la factura de l’aigua i que gestiona el Govern a través de la Conselleria de Medi Ambient. També s'ha planificat un projecte d’ampliació que amb els anys ha de permetre aprofitar l’aigua depurada per regar jardins públics i zones agrícoles.

A més de la nova sitja, les instal·lacions de l’EDAR han incorporat un sistema de telecontrol. Aquesta nova tecnologia permet controlar a distància la depuradora, detectar avaries al moment i dona més capacitat de reacció per poder solucionar les panes i fer que l’aigua es depuri correctament.

Més inversions

Per als pròxims mesos, a més, s'ha previst la instal·lació d’un nou sistema de tamisos "que permetran filtrar millor l’aigua, eliminant totes les restes sòlides i les tovalloletes higièniques que la gent no hauria de tirar al vàter perquè causen problemes a la xarxa d’aigua residual”, ha recordat Sansó.

L’ampliació, que té un horitzó de vuit anys, també preveu renovar la línia de tractament actual de la planta i duplicar la depuradora amb una segona línia que permetrà absorbir el futur creixement poblacional i tenir una alternativa en cas d’avaria.

stats