Part Forana 15/02/2022

Manacor inverteix set milions d'euros de romanent a potabilitzar l'aigua i embellir façanes

La partida s'ha aprovat al ple de febrer, en el qual també s'ha instat el Govern a allargar el servei a les unitats bàsiques de Portocristo i s'Illot

ARA Balears
2 min
Minut de silenci al plenari de l'Ajuntament de Manacor en record a Maria Antònia Oliver

L'Ajuntament de Manacor invertirà 72 milions d'euros del romanent municipal en la potabilització definitiva de l'aigua del municipi i l'embelliment de les façanes del carrer a través de la campanya 'Manacor, posa't guapa'. Així s'ha aprovat al ple de febrer, en el qual també s'ha instat la Conselleria de Salut a allargar el servei d'atenció a les unitats bàsiques de Portocristo i s'Illot, entre altres qüestions.

En concret, es destinaran tres milions d'euros a l’estructura de la planta potabilitzadora; un milió a la sectorització de l’aigua de la franja central de la ciutat i un altre milió a la construcció d’una nau devora el dipòsit municipal de vehicles que es destinarà a l’empresa municipal SAM. Per altra banda, es destinaran 500.000 euros a la subvenció de restauració i embelliment de façanes del municipi ‘Manacor, posa’t guapa’, que ja ha subvencionat fins ara l’embelliment de 63 edificis del municipi.

Amb tot això, i pel que fa als comptes municipals, la delegada responsable de la gestió de l’activitat econòmica i financera municipal, Cristina Capó, ha presentat l’anàlisi de la liquidació consolidada de l’Ajuntament i tots els seus organismes autònoms. D’aquesta es desprèn que la corporació municipal compleix l’estabilitat pressupostària amb un romanent de 5,1 milions d’euros.

Atenció sanitària a Portocristo i s'Illot

A més, el ple ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal AIPC-SyS sobre l’horari d’obertura de les Unitats Bàsiques de Salut de Portocristo i de s’Illot. Així, s’ha acordat instar la Conselleria de Salut de Portocristo que la UBS de Portocristo estigui oberta de dilluns a diumenge durant tot l’any i no només els mesos d’estiu, i en el cas de la UBS de s’Illot, que estigui oberta amb els horaris anteriors a la pandèmia, és a dir, de dilluns a divendres dematí i els dijous amb servei de pediatria.

Record a Maria Antònia Oliver

Abans de començar, el consistori municipal també ha recordat l’escriptora i filla predilecta de Manacor Maria Antònia Oliver. “En nom de l'Ajuntament i crec que de tot el poble de Manacor, valguin aquestes breus paraules com a mostra de condol a Maria Antònia Oliver, filla predilecta del municipi i personalitat de les lletres catalanes. Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels”, ha dit el batle, Miquel Oliver, seguit d'un minut de silenci.

stats