Part Forana 26/05/2022

Manacor instal·la una segona font pública d'aigua potable

El desembre de l'any passat va entrar en funcionament la primera

ARA Balears
1 min
Font d'aigua potable

PalmaManacor ha instal·lat una segona font pública d'aigua potable al municipi per satisfer la demanda dels residents. La primera va entrar en funcionament el mes de desembre de l'any passat i la demanda no ha aturat de créixer, "fins al punt que es formen coes de persones que s'abasteixen de l'aigua potable de la planta potabilitzadora", apunta l'Ajuntament en una nota.

Segons les estimacions de l'empresa de serveis municipals (SAM), durant les hores de màxima afluència d'usuaris, s'omplen una mitjana de 30 barrals de vuit litres d'aigua cada hora. "Això significa un important estalvi econòmic per a les persones usuàries, així com també en la producció de residus", apunta.

"L'aigua és de bona qualitat, tant des del punt de vista sanitari com en les característiques organolèptiques", assegura la presidenta de l'empresa de serveis municipals (SAM), Cristina Capó. En aquest sentit, destaca que l'aigua de la potabilitzadora pilot passa per diferents filtres que redueixen la càrrega de nitrats, així com també de minerals entre els quals es troba la calç. Per tant, l'aigua obtinguda presenta una composició mineral semblant a les aigües minerals que es poden comprar a qualsevol establiment.

stats