Part Forana 23/06/2020

Manacor incorpora el contenidor d'orgànica al seu cicle de reciclatge

El barri de Llevant serà el primer a tenir el cinquè dipòsit

Ara Balears
1 min
El contenidor marró funciona amb targeta.

ManacorL'Ajuntament de Manacor implementa el seu cicle de reciclatge incorporant un contenidor específic per a la recollida d'orgànica. L'ampliació del sistema de recollida de residus s'ha presentat aquest dimarts al barri de Llevant de Manacor. El model, que ja funciona a Portocristo i s’Illot, afegeix un cinquè contenidor –de color marró– al costat dels existents: groc, blau, gris i verd.

El funcionament d’aquest cinquè contenidor es du a terme amb una targeta, que autoritza l'obertura del dipòsit als usuaris registrats que vulguin gestionar de manera correcta la matèria orgànica i, així, obtenir una bonificació en la taxa de residus.

La targeta envia dades directament a l’Ajuntament per tal d’obtenir un conjunt de dades que faciliten la millora del servei. Es col·locaran una quarantena de contenidors d’orgànica i, a més, s’afegiran cinc àrees completes amb tots els contenidors de la recollida selectiva.

Reducció de la incineració

Per altra banda, el nou model dona solucions des de dos punts de vista: l’econòmic, atès que es reduirà la factura per incineració de rebuig, i l’ambiental, atès que les restes orgàniques acabaven al rebuig, motiu de molta contaminació.

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha destacat que "no només és un projecte del departament, sinó que es necessita la implicació de la gent”. Segons Llodrà, "cal generar una nova manera de tractar els residus, convertir-ho en un costum i una nova cultura respecte del medi”. Al web es pot aclarir qualsevol dubte respecte de la recollida de residus al municipi: www.residusmanacor.cat.

Ramificació urbana del nou model de recollida

Ja fa setmanes que el centre de Manacor funciona amb el nou model de recollida porta a porta, que va permetre retirar els contenidors existents i sumar-se als bons resultats que el model ja estava donant a Portocristo i Son Macià. Ara es comença el canvi a la resta de la ciutat, implementant un cinquè contenidor, que permetrà a la ciutadania fer un reciclatge molt més acurat. En concret, es durà a terme al barri de Llevant, situat entre els carrers del Sant Crist i Sebastià Rubí a l'oest, el passeig d’Antoni Maura i el carrer de Mossèn Joan Mascaró al nord, l’avinguda del Parc i el carrer de Son Galiana a l’est, i la via Portugal i la carretera de Son Carrió al sud.

stats