Cultura
Part Forana 27/09/2022

Manacor celebrarà la seva primera Nit de l'Art a la barriada de Fartàritx

L'esdeveniment acollirà la 25a edició del Premi Ciutat de Manacor d'arts plàstiques, que no es feia des del 2017

2 min
Imatge de la presentació de la Nit de l'Art al Museu d'Història de Manacor.

ManacorLa primera Nit de l'Art a Manacor es farà aquest dissabte a la barriada de Fartàritx. Serà a partir de les 17 h i acollirà també la 25a edició del Premi Ciutat de Manacor d'arts plàstiques. Mateu Marcé, regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Manacor, ha afirmat: "En aquest doble esdeveniment l'objectiu és potenciar l'artista local i crear noves sinergies, volem donar la màxima difusió als premis a través de la finestra que és la Nit de l'Art".

Aquesta primera Nit de l'Art comptarà amb més de 70 participants a través d'un teixit associatiu que proposa una bona vetllada tant per als més petits com per als més grans. "És un esdeveniment per retrobar-se i per trobar espais que fins ara no s'han posat en valor", ha explicat Marcé. Per la seva banda, Maria Magdalena Vives, comissària de l'esdeveniment, ha assenyalat que es farà "un repàs de tota l'escena manacorina", la qual presenta molta varietat, "cosa que no passa a molts altres pobles".

Llorenç Carreres, comissari del Premi Ciutat de Manacor d'arts plàstiques, ha recordat que aquests premis no es feien des del 2017: "És important que se'ls doni continuïtat perquè tenen un nom dins Mallorca i els artistes que s'hi presenten tenen una qualitat certificada". Carreres ha dit que de les 41 propostes rebudes, per raons d'espai al Museu d'Història de Manacor, s'exposaran només les obres dels deu artistes finalistes: Cati Bauzà, Pepe Cañabate, Isabel Castro, Marcos Juncal, Biel Llinàs, Adrián Martínez, Cristòfol Pons, Tomás Pizá, Maria Isabel Uribe i Olimpia Velasco.

El guanyador dels premis es coneixerà aquest dissabte a les 18.30 h, qui rebrà un premi de 6.000 euros, però l'exposició es podrà veure fins dia 23 d'octubre. D'altra banda, la Nit de l'Art presentarà dos escenaris amb diferents tipus de música en directe, apartats dedicats als infants i també a la tercera edat, un punt lila, taules rodones amb gent de Manacor, poesia, performances, foodtrucks, barres... Vives ha destacat l'obra de teatre Una flor no fa estiu de Salvador Oliva i la conferència de Gaspar Riera. Amb tot, hi haurà també activitats que no estaran emmarcades dins el barri com l'exposició de Miquel Barceló o la Perla de Francesca Vadell i Cia les Pinyes.

stats