Llengua
Part Forana 20/09/2022

Manacor acollirà el grup Els Pets en el marc de la campanya lingüística ‘És per lluir-la’

La banda de Constantí presentarà el seu darrer disc a Portocristo el pròxim 11 d'octubre

ARA Balears
2 min
El grup català Els Pets.

PalmaEl Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor ha organitzat un concert del grup de Constantí, Els Pets, a la plaça del Sol i de la Lluna de Portocristo per al pròxim dimarts 11 d’octubre a les 20 h. Aquesta proposta, en la qual la banda presentarà el seu darrer disc, titulat 1963, s’insereix en el marc de la campanya de dinamització i sensibilització lingüística de les Polseres Literàries ‘És per lluir-la’.

El delegat de Política Lingüística del municipi, Sebastià Llodrà, ha assegurat: "La llengua és per lluir-la, però també per gaudir-la, amb Els Pets ens ho passarem bé mentre divulgam l’ús de la llengua amb un públic que serà intergeneracional". Pel que fa al projecte de les Polseres Literàries, es basa en una selecció de deu textos que formen part del patrimoni lingüístic i literari de Manacor.

Cal recordar que la campanya ‘És per lluir-la' es va iniciar el 2020, però a causa de la covid es va haver d'ajornar la presentació, la qual es va fer finalment dia 21 de març de 2021. Des d'aquell moment s’han anat fent diferents actuacions per divulgar l’ús de la llengua en diferents àmbits i amb diferents públics. A més, s’han fet cartells amb les fotografies i els textos de la gent que ha cedit un vers o fragment per elaborar les polseres.

Aquestes polseres s’han distribuït gratuïtament als centres de Secundària del municipi de Manacor i en diversos actes culturals com la Fira del Llibre per Sant Jordi, la Vila del Llibre i la XXXVI Fira de Son Macià, entre d’altres. També s’han organitzat altres esdeveniments, com és el cas de l’acte literariomusical del Dia Mundial de la Poesia o el concert de Plan-ET. Tanmateix, les polseres estan a disposició de tothom qui en vulgui al molí d’en Beió, seu del Servei Lingüístic municipal.

stats