Part Forana 08/10/2020

El Consell de Mallorca destinarà 180.961 euros a projectes de desenvolupament rural

L'ajuda cobrirà les actuacions de set municipis de l'illa que millorin la competitivitat de l'agricultura

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaL'entitat Mallorca Rural, presidida pel Consell de Mallorca, repartirà 180.961 euros entre set municipis de l'illa per al desenvolupament de projectes de tipus rural. Es tracta d’actuacions que preserven els ecosistemes dependents de l’agricultura, milloren la competitivitat de l’agricultura, restauren elements amb valor patrimonial i promouen l’eficàcia dels recursos per adaptar-se al canvi climàtic.

Mallorca Rural és una entitat encarregada de dinamitzar la zona rural de l’illa mitjançant Leader, una línia del Programa de Desenvolupament Rural de la PAC europea. A més d'estar presidida pel Consell de Mallorca, també en formen part la Conselleria d'Agricultura del Govern balear (a través del Fogaiba), els ajuntaments de la zona Leader i entitats de caràcter privat del sector agrari.

Els imports de les ajudes provenen de fons europeus que es gestionen a través del Fogaiba. La partida cobrirà entre el 70% i el 90% del pressupost total dels projectes que duguin a terme els municipis de Banyalbufar, Petra, Santa Maria del Camí, Búger, Llubí, Puigpunyent i Vilafranca de Bonany.

A més, al llarg del mes d’octubre es publicarà una nova convocatòria d’ajuts de Mallorca Rural destinada a entitats privades amb una dotació econòmica de 600.000 euros, també procedents del Fogaiba. Amb aquesta partida es pretén crear ocupació i activitat econòmica sostenible a l’àrea rural de 36 municipis de l’illa (zona Leader).

Els objectius d'aquesta nova convocatòria s’han establert d’acord amb l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca: suport al sector agrari i agroindustrial, conservació del patrimoni natural i cultural, gestió sostenible dels recursos naturals i suport transversal a l’impuls dels diferents sectors.

stats