Part Forana 26/04/2019

Llucmajor suprimeix un PERI per evitar la degradació de 92 habitatges

El pla general actual, aprovat el 1985, delimitava un pla especial per a una illeta urbana que mai s'ha arribat a redactar

Ara Balears
2 min
Un dels laterals de l'illeta urbana que es queda sense PERI.

LlucmajorL'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per tal d'evitar la degradació d'una illeta del nucli urbà que comprèn els habitatges i solars ubicats entres els carrers Major, Rei Jaume II, Glòria i ronda Antoni Ramis, i que afecta 92 habitatges.

El PGOU, aprovat el 13 de desembre de 1985, delimitava a aquest espai un Pla Especial de Reforma Interior (PERI) sense especificar-ne la finalitat i sense que, des de llavors, s'hagi redactat el pla especial.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Jaume Tomàs, explica que "aquesta delimitació ha impedit que es puguin atorgar llicències, fet que afecta no només les parcel·les interiors dels carrerons, sinó també els carrers principals que s'hi troben inserits".

Amb aquesta modificació, segons l'informe d'Urbanisme, es pretén "desafectar un gran nombre d'habitatges i parcel·les que donen façana a aquests carrers, la majoria dels quals varen ser construïts abans de l'any 1956, i que amb el manteniment d'aquesta unitat d'actuació es veuen limitats en les seves possibilitats edificatòries i fins i tot es poden veure condemnats a estats de ruïna, ja que no es podran atorgar llicències dins aquest àmbit".

Tomàs afegeix que "aquesta modificació no suposa cap alteració urbanística, ni cap increment d'edificabilitat, ni de densitat, i tampoc modifica els usos del sòl. El que volem és que aquests propietaris puguin restaurar els seus habitatges de manera legal perquè en cas contrari, amb el pas dels anys, estaven abocats a la degradació i abandonament".

Obertura del carrer Foners

Així mateix, en el decurs del ple passat, Tomàs informà que el seu departament ja ha demanat pressupost per a l'execució de la dotació de serveis i obertura del carrer Foners, una via sense sortida que "forma part d'aquest entramat com a fals urbà i, d'aquesta manera, passarà a estar també regularitzat".

stats