Part Forana 31/05/2018

Llucmajor fomentarà la retolació del comerços en català, amb el suport del PP

L'ajuntament s'afegeix als municipis que s'oposen a les prospeccions petrolieres

M. Barceló
1 min
Llucmajor és del  municipis de Mallorca amb més tram de costa.

LlucmajorEl ple de l'Ajuntament de Llucmajor ha acceptat la proposta per a l'impuls de la llengua catalana en la retolació i l'etiquetatge del comerç, una iniciativa promoguda inicialment pel grup municipal d'El Pi, però que finalment ha estat presentada per tot l'equip de govern. El PP hi ha donat suport després que s'hagi introduït a la part final del primer acord de la moció que s'ha de respectar "la legalitat estatal i autonòmica".

Prospeccions petrolieres

D'altra banda, s'ha aprovat una proposta de l'equip de govern de rebuig al projecte de sondejos per a prospeccions petrolieres a la Mediterrània. La iniciativa ha estat aprovada per unanimitat, ja que ha rebut el suport de tots els partits amb representació municipal: els de l'equip de govern (PSOE-MÉS-Pi) i els del PP, ASI i SSPLL.

Llucmajor és el segon municipi de Mallorca amb més tram de litoral, després de Pollença, i compta amb diversos col·lectius que exigeixen una major protecció del medi ambient, que municipalment es veu afectat per diversos projectes, com les plantes d'energia solar i de línies d'alta tensió.

stats