Sostenibilitat
Part Forana 06/10/2022

Llucmajor presenta tres projectes que vol finançar amb l'Impost de Turisme Sostenible

Les subvencions sol·licitades es destinarien a iniciatives relacionades amb el manteniment de BIC i la sostenibilitat mediambiental del municipi

ARA Balears
2 min
Imatge del municipi de Llucmajor.

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor ha sol·licitat tres subvencions al Govern a partir dels fons recaptats per l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) per dur a terme tres projectes: la rehabilitació de l'entorn, la descarbonització de la flota de vehicles municipals i nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics en llocs estratègics de rutes turístiques.

El primer engloba els dos aljubs, la plaça, la il·luminació interior del claustre i la climatització dels espais de l'arxiu històric del convent de Sant Bonaventura, considerat espai BIC. Per a aquest projecte s'han sol·licitat 2.753.757,12 €. D'altra banda, juntament amb els municipis d'Andratx (458.622,67 €) i Costitx (49.481,54 €), l'ajuntament del municipi ha fet una petició d'1.061.967,67 € per a la descarbonització de la flota de vehicles municipals, cosa que contribueix a continuar rebaixant les emissions de CO₂.

Finalment, els municipis que es comprenen en la ruta GR South Mallorca (Felanitx, Porreres, Santanyí, ses Salines, Campos i Llucmajor) han sol·licitat diferents punts de recàrrega de vehicles elèctrics en llocs estratègics de rutes turístiques que transcorrin per aquestes localitats. Per a Llucmajor, concretament, s'ha sol·licitat l'import de 540.767,23 €.

D'aquesta manera, a espera de l'aprovació del Govern, el 80% del finançament d'aquests projectes provindria de l'ITS i el 20% restant seria finançat pel mateix Ajuntament de Llucmajor. Pilar Bonet, regidora d'Economia i Hisenda, ha declarat: "Hem sol·licitat aquestes subvencions perquè creim que són projectes beneficiosos per al nostre municipi i els nostres veïns, protegir el nostre patrimoni tant culturalment com mediambiental és una obligació".

Per la seva banda, Éric Jareño, el batle de Llucmajor, ha comentat: "En dos dels tres projectes en els quals se sol·liciten subvencions a través de l'ITS acudim conjuntament amb altres municipis, això deixa clar que els nostres projectes per millorar el medi ambient són transversals i, per tant, hem de fer esforços conjunts per lluitar contra el canvi climàtic".

stats