Medi Ambient
Part Forana 12/08/2022

Llucmajor neteja els torrents per evitar inundacions i desbordaments

L'Ajuntament del municipi ha posat en marxa una campanya per buidar les gleres abans de l'arribada de la pluja

ARA Balears
1 min
Un dels torrents en els quals es realitzarà la campanya de neteja.

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor, mitjançant l'àrea d'Entorn i Manteniment Urbà, ha iniciat una campanya de condicionament i neteja dels torrents per prevenir inundacions i desbordaments amb vista a l'època de pluja. Segons el Consistori, l'objectiu d'aquestes accions és buidar les gleres situades en punts que solen presentar més problemes durant la temporada de precipitació intensa.

A més, l'Ajuntament del municipi ha explicat que duen a terme aquestes campanyes de neteja durant l'època estival per evitar que els torrents "s'obstrueixin" amb la pluja de finals d'estiu i causin "problemes d'inundacions i seguretat". Per aquest motiu volen prioritzar els trams pròxims a zones urbanes. Els operaris, que disposen d'una maquinària especialitzada, són els encarregats d'esbrossar les gleres i retirar les restes de pedres, residus o mala herba que s'acumulen i poden dificultar el curs de l'aigua pluvial.

Els torrents on ja s'han començat a fer les tasques de neteja, que són majoritàriament les d'eliminació de residus sòlids i mala herba acumulada, són el de Son Verí i el dels Jueus. Aquest darrer es fa net dues vegades a l'any. Durant els dies vinents s'iniciaran les tasques a la resta de torrents que passen per trama urbana.

stats