Història
Part Forana 28/09/2022

Llucmajor inicia la digitalització dels llibres d'actes de l'Arxiu Municipal

Es tracta de la primera fase del projecte, subvencionat pel Consell de Mallorca, per als documents conservats en l'arxiu des de l'any 1505 fins a l'any 1930

ARA Balears
1 min
Imatge de les tasques de digitalització.

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor ha començat la primera fase del programa de digitalització de l'Arxiu Municipal, la qual abasta els llibres d'actes conservats en l'arxiu des de l'any 1505 fins a l'any 1930. L'objectiu d'aquest procés és preservar els documents originals i oferir-hi plena accessibilitat tant a la ciutadania com al personal dels serveis del consistori. A més, pretén difondre la seva importància patrimonial per a la localitat i la seva història.

En concret, està previst digitalitzar un conjunt compost per 60 llibres amb un volum aproximat de 32.000 pàgines, des del primer Llibre de Determinacions del Consell de la Vila de Llucmajor de 1505 fins al llibre d'actes del Ple Municipal corresponent a 1930. Amb vista a l'any que ve es preveu, com a segona fase del programa, la digitalització de la resta de llibres d'actes fins a l'actualitat. Amb tot, s'està treballant en l'adquisició d'un repositori digital, on es podran consultar públicament les imatges digitalitzades.

Per la seva banda, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha posat en valor aquesta acció: “Suposa conservar i assegurar que es mantenen documents del poble que formen part de la nostra història, ara consultar l'arxiu serà més fàcil i còmode per a tots i totes”. El projecte s'ha adjudicat per un any prorrogable fins a quatre, amb un cost anual de 8.219,41 euros.

stats