Part Forana 30/07/2021

Llucmajor haurà d'esbucar una part del centre CEIP Urbanitzacions

S'ha de tomar una franja de quatre metres

ARA Balears
2 min
El CEIP Urbanitzacions de Llucmajor

LlucmajorLlucmajor esbucarà una part de l'escola CEIP Urbanitzacions, després de rebre la notificació del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) en el que comunica que rebutja l'oferta de l'Ajuntament i fa executar la primera sentència. "Des de l'Ajuntament s'ha fet tot el possible i l'impossible per intentar evitar això, sempre seguint les recomanacions tècniques, perquè en cap cas nosaltres volíem aquesta solució", diu el batle, Eric Jareño.

En concret, l'esbucament afecta una franja de quatre metres que obligarà a esbucar diferents espais del centre, com l'entrada i sortida de serveis, la cuina, el menjador i la biblioteca."Això és un problema que ve de molt enrere", continua el batle, que afegeix que "hem posat tots els mitjans que tenim al nostre abast per evitar arribar a aquesta situació sobretot per no afectar la comunitat educativa, principalment els infants i les seves famílies, però no ens queda més remei que complir la sentència, amb la qual cosa intentarem juntament amb els arquitectes, enginyers i tot el departament jurídic i tècnic d'urbanisme que aquest procés afecti el manco possible el centre".

Per la seva part la regidora d'Educació, Xisca Lascolas, explica que el consistori ja ha "comunicat la decisió judicial a l'escola i ja estam treballant a refer el programa d'actuació". Lascolas posa de manifest que degut a l'estructura del centre, "l'esbucament afectarà més metres dels que teníem prevists i ens obligarà a remodelar tota l'escola, començant per l'entrada que és una de les zones afectades".

En aquest sentit Lascolas afirma que "el nostre objectiu és treballar de la mà amb la conselleria d'Educació" i "des de l'Ajuntament ja hem començat a fer feina en l'elaboració del pla d'actuació i la temporalització de les obres". La responsable de l'àrea d'Educació de Llucmajor afegeix que "aquest curs escolar no es veurà afectat".

Pel que fa al regidor d'urbanisme Guillem Roig, assegura que "des de l'Ajuntament ens vàrem trobar amb aquest problema que venia de molt enrere i hem fet tot el que estava a les nostres mans per intentar arribar a un acord i evitar aquesta situació, però no ha estat possible". Roig afegeix que "ara hem de cumplir la setència i intentar que les obres afectin el manco possible el funcionament del centre".

Els fets es remunten al 2009, quan un grup de veïnats denuncià errades al projecte de construcció del CEIP, a càrrec de l'IBISEC (Institut Balear d'Infraestructures i Centres Educatius), que és l'òrgan encarregar d'executar les obres dels centres escolars de les Illes. Segons la denúncia dels veïnats, el projecte contravenia el planejament urbanístic vigent. Un cop acabades les obres del centre el 2010, es va modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) per ajustar l'ús dels terrenys, decisió que el TSJB anul·la ara amb aquesta sentència.

stats