Urbanisme
Part Forana 23/02/2023

Llucmajor desbloqueja la construcció d'un solar a l'Arenal a canvi de terreny per fer aparcaments

El ple ha aprovat per unanimitat el Pla Especial de Desenvolupament que contempla les actuacions

2 min
La sesió plenària de Llucmajor d'aquest dimecres.

LlucmajorL'Ajuntament de Llucmajor ha desbloquejat la construcció d'un solar a l'Arenal on es preveuen fer habitatges i una zona comercial, mentre que el propietari, a canvi, està obligat a cedir una parcel·la per a l'aprofitament municipal. El batle, Eric Jareño, ha explicat que l'Ajuntament destinarà els terrenys cedits a fer aparcament "per solucionar la manca de places d'estacionament que hi ha la zona".

El Pla Especial de Desenvolupament d'aquest solar ha estat aprovat al ple d'aquest dimecres per unanimitat. La proposta per a l'aprovació inicial del document que en planifica la construcció, "ha sortit aprovada perquè té un aprofitament municipal molt gran que dona resposta a una problemàtica", ha apuntat.

Tot i que no s'han anunciat els metres quadrats de la parcel·la, el batle ha explicat que "és una zona gran on, segons el pla general d'ordenació urbanística (PGOU), s'hi poden aixecar edificis de quatre plantes". No obstant això, el promotor encara no ha sol·licitat la llicència d'obres, pel que "no sabem al final què s'hi construirà", ha puntualitzat Jareño.

El fet que és que fa més de deu anys que la construcció d'aquest solar estava paralitzada, ja que es troba dins la zona d'afectació de l'antic Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma, i això ha sumat burocràcia al procés alhora que, per la seva ubicació, el solar requereix el Pla Especial. Aquest és l'instrument de planejament de desenvolupament, d'inferior rang al Pla General, mitjançant el qual s'obté el vistiplau dels ajuntaments a determinades obres ubicades a zones que bé per la seva incidència ambiental o bé per la seva protecció arquitectònica requereixen una anàlisi detallada de la futura implantació.

El document, que estarà en exposició pública durant 45 dies, defineix i descriu les mesures correctores que es proposen per reduir l'impacte generat en l'entorn. En cas de no haver-hi al·legacions, el text quedarà aprovat definitivament i el promotor podrà iniciar el procediment administratiu habitual per construir.

Una zona verda

Actualment la parcel·la s'ha convertit en un abocador il·legal on, fins i tot, "s'abandonen cotxes", ha apuntat Jareño. En aquest sentit, el batle ha explicat que es recuperarà amb habitatges i comerços una zona que ara està abandonada. "Al solar hi ha una zona de pinar que volem recuperar per fer-hi una zona verda", ha explicat el batle.

stats