Part Forana 31/03/2022

Llucmajor bonificarà el 95% de la plusvàlua als hereus

Aquesta és la quantitat màxima a la qual pot arribar el Consistori

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat en el darrer ple ordinari que bonificarà el 95% de l'impost de plusvàlues als hereus. El 5% restant correspon als tràmits burocràtics. Amb aquesta mesura es modifica el percentatge del 75% al 95%, que és el màxim permès per la normativa estatal, explica el Consistori en una nota.

Aquesta iniciativa "és una clara mostra que l'Ajuntament s'esforça al màxim per estar devora dels ciutadans, sobretot en moments d'incertesa econòmica com els actuals", explica el batle, Éric Jareño. A més, no es cobrarà plusvàlua en altres supòsits, com, per exemple, si no hi ha un canvi de valor de l'immoble, als fills de víctimes de violència masclista, així com als fills amb discapacitat i tutela.

"Hem intentat crear un sistema que no penalitzi la gent només pel fet d'haver rebut una herència", afegeix la regidora d'Hisenda, Pilar Bonet. Avisa que "el que sí penalitza la llei és l'especulació de les compravendes amb poc marge de temps, per això s'aplica una taula creada pel mateix govern estatal, i l'Ajuntament de Llucmajor en farà servir una de bàsica per no haver d'aplicar anualment les modificacions incloses als pressuposts generals de l'Estat.

Suport al poble sahrauí

En el ple també s'ha aprovat una moció, presentada per MÉS per Llucmajor, en la que es dona suport al poble sahrauí. S'exigeix al govern espanyol que "rectifiqui" els acords als quals ha arribat amb Marroc, ja que "abandona un posicionament històric a favor del referèndum", explica Europa Press. Tots els partits votaren a favor d'aquesta proposta menys els regidors del PSOE, que es varen abstenir.

Es rebutgen les ajudes flexibles

Llibertat per Llucmajor lamenta que l'equip de govern hagi rebutjat la seva proposta flexibilitzar les ajudes per als autònoms i les empreses del municipi. "Ens preocupa que el batle no vulgui fer feina per pagar els ajuts promesos. Si l'edil vol repartir les ajudes, aprovades en diverses ocasions, és necessari que no posi condicions incoherents a les bases i que així les empreses que varen tenir pèrdues enormes per la crisi del covid-19 puguin optar de veres a les ajudes. En cas contrari, es ven fum", ha dit el portaveu de Llibertat per Llucmajor, Alexandro Gaffar.

Segons la formació política, la regidora d'Hisenda va confirmar que la convocatòria d'ajudes fou "massa estricta". "La proposta va sorgir arran que l'Ajuntament no havia pagat el 91% de les ajudes promeses. Després de parlar amb el teixit econòmic, s'ha demostrat que les bases eren massa estrictes i que molts de sol·licitants en quedaren exclosos", apunten.

stats