Part Forana 07/01/2022

El PSIB presentarà una moció a tots els consistoris per debatre el PTI abans de l'aprovació definitiva

L'objectiu dels socialistes és que es presentin millors al·legacions i el pla sigui més enriquidor

ARA Balears
1 min
El secretari de Política Municipal del PSIB de Mallorca, Marc López, i el secretari tècnic de Territori del Consell, Eduard Soriano

El PSIB presentarà aquest mes de gener una moció a tots els ajuntaments de Mallorca per posar damunt la taula el debat sobre el nou Pla Territorial Insular (PTI) dissenyat pel Consell. De fet, el secretari tècnic de Territori, Eduardo Soriano, ha donat suport a la iniciativa.

D'aquesta manera, es vol generar debat i coneixement sobre la normativa a tots els consistoris amb la intenció que es presentin "millors al·legacions" perquè l'aprovació definitiva del PTI sigui "més enriquidora", segons ha explicat el secretari de Política Municipal dels socialistes, Marc López, que també ha recordat que el document recau directament sobre el territori de cada ajuntament.

De fet, alguns consistoris ja s'han pronunciat respecte del nou PTI, com per exemple l'Ajuntament de Llucmajor, que ha rebutjat la desclassificació de terrenys al municipi per part del Consell, la qual cosa consideren "una decisió no consensuada", segons ha expressat el batle, Éric Jareño, en una nota de premsa. A més, el regidor d'Urbanisme, Guillem Roig, ha manifestat que amb el nou disseny "s'hauran de tirar enrere molts projectes prevists".

El nou PTI fa comptes recuperar 700 hectàrees de territori, la major part a Palma i Llucmajor. En concret a Llucmajor es preveu la desclassificació de 238 hectàrees per convertir-les en sòl rústic.

Així mateix, el tècnic del Consell, Eduardo Soriano, ha recordat que la modificació del PTI suposa la reducció de 450 hectàrees de possible creixement urbà i la resolució de tots els falsos urbans de Mallorca afectats pel decret llei i que ara passen a ser sòl rústic, fet que suposa "un canvi de paradigma per al creixement urbà de l'illa".

stats