Patrimoni
Part Forana 23/09/2022

Llubí podrà adquirir l'edifici de Ca ses Monges per 410.000 euros

L'equip de govern de l'Ajuntament del municipi presentarà la proposta de compra en el proper ple, dia 26 de setembre

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament de Llubí. / A. POL

PalmaL’equip de govern de l'Ajuntament de Llubí presentarà, en el proper ple, dia 26 de setembre, la proposta de compra de l’edifici de Ca ses Monges. Aquesta proposta ve arran de l'acord al qual ha arribat el Consistori amb la congregació de Franciscanes, que estableix un preu de 410.000 euros.

Segons ha explicat l'ajuntament en una nota de premsa, l'edifici de Ca ses Monges és un edifici emblemàtic de Llubí que té un destacat valor sentimental per l'acreditada participació dels habitants de Llubí a la seva construcció. El convent de les germanes franciscanes Filles de la Misericòrdia (Ca ses Monges) es va construir el 1865 coincidint amb les obres d'ampliació de l'església parroquial.

Cal recordar que no és la primera vegada que s'havia plantejat la possible adquisició d'aquest edifici, però el preu, les condicions de venda i la situació econòmica de l'Ajuntament no ho permeteren. Ara, l'actual equip de govern planificarà a mitjà i llarg termini l'ús públic d'aquesta edificació de 1.200 metres quadrats, la qual es podrà dedicar a diferents usos socials i assistencials.

stats