Medi Ambient
Part Forana 20/06/2023

Es Llombards, connectat a la xarxa de clavegueram després d'anys d'espera

Devers 400 habitants es podran acoblar a aquest servei al nucli costaner de Santanyí

1 min
La nova estació impulsora dels Llombards.

PalmaDesprés d'anys d'espera, finalment el nucli dels Llombards, a Santanyí, disposa de xarxa de clavegueram connectada amb la depuradora de Santanyí, segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa. L’estació impulsora situada al carrer de Joan Cabrer del poble està equipada i en marxa, "un pas significatiu en la millora de les condicions de vida dels nostres ciutadans i en la preservació del nostre medi ambient", ha dit la batlessa del municipi, Maria Pons (PP).

Tot i que no s'han concretat quantes cases s'hi han connectat d'ençà que es va posar en marxa la nova infraestructura el passat 22 de maig, des de l'Ajuntmanent han assegurat que "són molts els veïns qui ja s’hi han adaptat, o s’han interessat a com procedir per fer-ho". Al nucli hi viuen actualment devers 400 habitants que es podran beneficiar d'aquest nou servei.

Les instal·lacions es dimensionen per a un cabal diari de 147 metres cúbics. La canonada des dels Llombards fins a la depuradora té una longitud de 3.370 metres i l'estació impulsora és de 12 metres quadrats de superfície i 4,5 metres d'alçària. Cal recordar que les obres de construcció de l'estació impulsora van començar el 2021 de la mà d'Abaqua, després que l'Ajuntament els cedís els terrenys per fer-la.

El regidor, Mateu Nadal, també s’ha sumat a donar importància a la fita i ha subrallat que "la posada en marxa d'aquesta xarxa de clavegueram era un compromís de l'equip de govern municipal amb la qualitat de vida dels veïns i veïnes". A més, des de l'Ajuntament de Santanyí s’ha volgut "agrair a tota la ciutadania la paciència i cooperació durant aquest procés de construcció i posada en marxa de la xarxa de clavegueram".

stats