Part Forana 19/01/2022

El lloguer turístic obliga a aprovar una ordenança del renou a Mancor de la Vall

La norma també regula l'horari de restauració i prohibeix específicament les acceleracions innecessàries dels vehicles

2 min
Plaça de l'Església de Mancor de la Vall

Els problemes que ocasiona el lloguer turístic no només són visibles a la costa, sinó també a l'interior de Mallorca. L'Ajuntament de Mancor de la Vall s'ha vist obligat a crear una ordenança de renous per tal de regular certes actuacions derivades de les queixes dels veïns dels habitatges vacacionals, especialment durant l'estiu.

Així, la nova ordenança municipal limita l'ús d'altaveus i aparells musicals a exteriors privats, com jardins o terrasses, sempre que no se superi el màxim acústic establert i sempre que sigui entre les 11 h i les 00 h. A més, tampoc es podran emprar de diumenge a dijous, exceptuant revetlles de festivitats. D'aquesta manera, el Consistori ha posat fil a l'agulla per respondre a queixes de veïnals de determinades zones del municipi.

A més, la norma també regula els horaris dels bars i resta de locals que han de tancar de manera obligatòria a les dotze de la nit, excepte els divendres, els dissabtes i les vigílies de festiu dels mesos d'estiu, que ho faran a la una. Igualment, l'ordenança pel que fa a la música també inclou aquest sector, al qual també es recorda que estan completament prohibides les festes denominades afters.

Per altra banda, a Mancor tampoc volen excés de renou de cotxes, ni d'obres. Per això, s'estableix que queda prohibit forçar la marxa dels vehicles de motor o les acceleracions innecessàries, també als pendents. Igualment, no es pot engegar maquinària fora del següent horari: de dilluns a divendres de 8 a 13 h i 15 a 18 h i els dissabtes de 10 a 13 h i de 16 a 18 h.

Cal tenir en compte que si no es compleixen aquestes normes les sancions es calculen entre 750 i 3.000 euros, tenint en compte la gravetat de la infracció.

stats