Part Forana 14/03/2022

Llibertat Llucmajor denuncia que l'Ajuntament només ha pagat un 9% de les ajudes per a empreses

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaEl partit veïnal Llibertat Llucmajor ha denunciat aquest dilluns que, després de revisar els comptes municipals i parlar amb el teixit comercial, dels 2,4 milions d'euros que es van aprovar en ajudes per a autònoms i empresaris l'any 2021 només s'ha pagat un 9% del total, és a dir, 210.590 euros. Segons han informat en un comunicat, consideren que aquesta xifra és insignificant i demostra que el batle de Llucmajor, Éric Jareño, "no paga les ajudes després de fer-se la foto".

En concret, expliquen que a l'informe de l'estat d'execució del pressupost del 2021 es pot veure que en la partida Subvenció Empresaris i Autònoms només es van repartir 207.500 euros dels 2.044.611,42 euros (10,15%) i la resta va tornar al Romanent de la Tresoreria. Aquesta mateixa situació també es veu a la campanya de bons al comerç, que tenia un pressupost de 302.305,75 euros, dels quals només es van repartir 3.090, 0 euros (1,02%).

"El que s'ha viscut a Llucmajor amb els impagaments de les ajudes és una vergonya. Som enmig d'una dura crisi i l'Ajuntament ha venut fum constant als veïns i al teixit econòmic" ha assegurat Alexandro Gaffar, portaveu de Llibertat Llucmajor. És per això que el partit ha tramitat una Proposta de Resolució que es debatrà i votarà en el pròxim ple ordinari d'aquest mes.

En la proposta demanen que s'aprovi una partida d'Ajudes per a Empresaris i Autònoms per una quantitat mínima de 2,5 milions d'euros per al 2022 que s'obtinguin a través del Romanent de Tresoreria. A més, exigeixen que es modifiquin les bases reguladores perquè més empreses i comerços hi puguin participar. En aquest sentit, també demanaran que hi hagi una campanya informativa i que s'habiliti un telèfon d'ajuda per resoldre els dubtes que puguin tenir els possibles receptors de l'ajuda.

stats