Transport públic
Part Forana 19/07/2022

Les línies del TIB de la badia d'Alcúdia milloraran en opcions i freqüències

Els canvis es posaran en marxa el proper dilluns davant el gran augment d'usuaris aquest estiu

2 min
La reunió d'aquest dimarts a l'Ajuntament d'Alcúdia

PalmaEl batle d'Alcúdia, Domingo Bonnín, el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i el gerent de Consorci de Transport de Mallorca (CTM), Maarten van Bemmelen, s'han reunit aquest dimarts per millorar les línies d'autobusos que connecten tant els municipis de la badia d'Alcúdia com aquests nuclis amb Inca i Palma. Bonnín ha reconegut la ineficiència de freqüències i ha dit que hi posaran remei a partir de dilluns: "El passat mes de juny varen agafar el bus 12.000 usuaris a la zona d'Alcúdia, una xifra que no s'havia donat mai".

Una de les línies més preocupants és la que va fins a Palma, que oferirà un bus cada 30 minuts en comptes de cada hora i s'allargaran els horaris del vespre. Això suposarà un increment de les freqüències d'un 20% entre setmana i d'un 50% els caps de setmana. Ara bé, la que té un volum més important de passatgers és la que arriba fins a sa Pobla, la qual ara arribarà també fins a Inca. Pel que fa a la línia que arriba fins a Can Picafort, oferirà un bus cada 15 minuts. La del Port de Pollença també augmentarà les freqüències.

D'altra banda, la línia que arriba fins a l'aeroport es reforçarà i allargarà les parades fins a Alcúdia, ja que fins ara només tenia aturades fins a Inca. A més, la línia d'Alcúdia-Inca també ha tingut un gran augment, per això connectarà amb la capital del Raiguer i la podrà aprofitar la gent que no vagi a Palma. Jaume Mateu ha reconegut que "està sent un estiu mai vist, a determinades zones i hores hi ha molt d'estrès i no volem perjudicar la gent que va a fer feina en transport públic".

Servei especial pel Canet Rock

El batle d'Alcúdia també ha anunciat que posaran un servei especial per al dia del festival Canet Rock que se celebrarà a Alcúdia el proper 23 de juliol. Hi haurà un servei llançadora que anirà de sa Pobla fins a l'entrada de l'esdeveniment que ja es pot consultar a la pàgina web del TIB. Mateu ha dit que és necessari fer aquest esforç per posar més oferta i reduir el nombre de persones que queden a la parada per la manca de lloc al bus: "L'objectiu d'aquestes millores és també augmentar les places davant el gran nombre de persones que les estan ocupant aquesta temporada". Per la seva banda, Bonnín ha explicat que les queixes rebudes per xarxes s'han tingut presents i han donat lloc a "un resultat positiu".

stats