Part Forana 19/01/2018

L'Ajuntament de Pollença justifica la seva actuació en les obres de dotació d'enllumenat públic del Passeig Voramar

L'equip de govern no dona per perduts els 500.000 euros de subvenció del Consell de Mallorca

Ara Balears
2 min
El Passeig Voramar amb l'enllumenat renovat

PalmaLa formació Tots per Pollença ha fet públic que l'Ajuntament de Pollença hauria perdut una subvenció de 500.000 euros atorgada, per no haver executat en termini el projecte de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat en la via pública del municipi.

L'equip de govern assenyala que el projecte de millora de l'eficiència energètica ha permés "millorar substancialment l'enllumenat de zones com l'avinguda Cecili Metel, Avinguda Cavall Bernat, la Urbanització de Llenaire i el Passeig Voramar i els carrers posteriors".

La subvenció incloïa uns terminis d'execució molt ajustats que no es coneixerien amb precisió fins que la institució concedí la subvenció (Consell de Mallorca), ja que aquesta havia de justificar-ho, al seu torn, davant el Ministeri. Una vegada confirmada la subvenció i vistos els terminis, es va comprovar que suposava que una part del projecte, que incloïa obres d'execució d'una síquia al passeig Voramar, eren incompatibles amb el compliment de la normativa de renous a la via pública (la ordenança de Policia i Bon Govern, aprovada la passada legislatura) que les prohibeix de l'1 de maig al 31 d'octubre. Per això es va consultar amb diferents agents econòmics i socials del Port de Pollença i es va comprovar que es compartia el mateix punt de vista en el sentit de no perjudicar al normal funcionament de la temporada turística, ja que el Passeig Voramar és el lloc més freqüentat del Port i l'execució de les obres obligava al seu tancament.

El fet que les obres de la síquia al Passeig Voramar s'executassin una vegada acabada la temporada turística va suposar que el projecte no es pogués acabar abans del termini fixat en la convocatòria de subvencions. Però això, segons la formació, "no significa que la subvenció s'hagi perduda, sinó que l'Ajuntament va haver de justificar els motius raonats de l'endarreriment". Aquests motius s'han explicat al Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca i a dia d'avui aquesta institució encara no ha resolt al respecte i per tant no hi ha cap comunicació oficial de que s'hagi perdut cap subvenció. Des de l'Ajuntament s'espera que "aquests motius siguin tinguts en compte i es faci efectiu el pagament de la subvenció".

stats