Alcohol
Part Forana 04/11/2022

L'oposició de Sóller demana explicacions per quatre comes etílics de menors en una festa de Halloween

L'Ajuntament diu que foren casos aliens a la celebració

Aina Borrás
2 min
WhatsApp Image 2022 11 02 at 10.47.15 AM

PalmaMés per Sóller, actualment a l'oposició, ha demanat a l'Ajuntament l'expedient de la festa celebrada per Halloween el passat 31 d'octubre després que tres menors fossin atesos per intoxicació etílica i un quart per consum de drogues. Tot i que els menors d'edat no podien comprar alcohol dins el poliesportiu on es feu l'esdeveniment, hi tenien l'entrada permesa. Això provocà que grups de joves de menys de 18 anys es concentrassin a diversos carrers del voltant per tal de fer botellada. No obstant això, a l'entrada del recinte, una empresa de seguretat privada identificava els majors d'edat amb una polsera per tal que poguessin comprar alcohol, mentre que els menors, que no tenien braçalet, no en podien adquirir.

Tot i els esforços per part de l'organització i l'Ajuntament per evitar el consum d'alcohol en menors, es produïren un total de quatre intoxicacions per part de menors que foren atesos per la Policia Local i els serveis d'emergències. Des de l'Ajuntament, el regidor de Governació, Carlos Darder (PP), ha explicat que "foren casos aliens a la celebració de la festa, que es produïren enfora del poliesportiu". Darder ha assegurat que l'esdeveniment estava "controlat" i que "no és res que no passi cada dia" referint-se al fet que la Policia Local notifica diàriament al municipi consum de drogues i alcohol en menors. "S'ha d'apel·lar a la responsabilitat dels pares, a més de les campanyes de prevenció i als dispositius de seguretat", ha apuntat. De fet, l'esdeveniment comptava amb la vigilància de la Policia Local, Protecció Civil i seguretat privada.

L'agrupació municipal Més per Sóller ha entrat per registre la sol·licitud de l'informe jurídic; l'informe policial; l'informe tècnic de l'enginyer municipal i l'informe tècnic de Joventut després de tenir coneixement dels fets ocorreguts a la festa multitudinària al poliesportiu municipal. "Volem comprovar els informes; després, si hi ha alguna cosa que no s'ha fet bé, farem una passa més", ha explicat la portaveu de l'agrupació, Laura Celià.

L'organització

La festa, que començava a les 23 hores i finalitzava a les 5 hores, fou organitzada per l'associació cultural Vitamina C i comptava amb la col·laboració i el suport de la Regidoria de Festes del municipi. Des de l'Associació, no s'han pronunciat directament sobre el tema, tot i que han publicat a les seves xarxes socials un comunicat genèric fent balanç de la nit. En aquest sentit, han destacat que "la majoria de les opinions són positives, però hi ha gent que cerca motius per molestar". En el mateix escrit han alertat que "sabem que moltes crítiques no van cap a nosaltres, però ens poden afectar per organitzar altres esdeveniments". No obstant això, l'oposició, en declaracions fetes a l'ARA Balears, no ha posat en dubte la feina feta per part de l'associació, sinó la tasca de prevenció prèvia competència de l'Ajuntament en matèria de consum d'alcohol i drogues. Val a dir que Vitamina C s'ha reactivat enguany a Sóller per tal d'oferir als infants i als joves del municipi, esdeveniments socioculturals i d'oci. Durant l'estiu han organitzat concerts, tallers, i altres activitats.

stats