Part Forana 15/06/2022

L'oposició de Pollença denuncia que l'empresa de l'hotel Formentor no compleix el pacte per fer les obres

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem reclamen que l'empresa encara explota l'aparcament de la zona

2 min
Oposició de Pollença a l'aparcament de Formentor

L'oposició de Pollença ha denunciat que un any després que l'aparcament de Formentor sigui de titularitat municipal, l'antiga empresa propietària el continua explotant "com si no hagués passat res", segons han signat en un comunicat conjunt els partits municipals Junts Avançam, Unides Podem i Alternativa per Pollença. Per part seva, el batle Tomeu Cifre ha explicat a aquest diari que la revocació de la llicència d'explotació que va presentar l'Ajuntament encara no ha conclòs en els jutjats.

El fet recau en la condició per a l'atorgament de la llicència d'obra per reformar l'hotel que implicava el traspàs de la titularitat de l'aparcament a l'Ajuntament. A hores d'ara, els terrenys ho són, però l'explotació encara es troba en via judicial.

Segons els partits, "han passat 12 mesos, i l'empresa propietària de l'hotel Formentor (antiga titular de l'aparcament) el continua explotant com si fos seu, davant la manca de diligència total i absoluta de l'Ajuntament de Pollença". Pel que fa a aquesta acusació, Cifre ha explicat que el consistori "sempre ha apostat per un acord amb l'empresa perquè es pugui explotar l'aparcament durant uns anys sense discutir la titularitat per, posteriorment, convocar un concurs públic".

Igualment, per a l'oposició, en l'informe del serveis jurídics, "ja es diu expressament que les autoritzacions o llicències han de ser revocades quan desapareixen les circumstàncies que en van motivar l'atorgament o quan en sobrevenen d'altres que, si s'haguessin produït en el moment d'atorgar-la, haurien justificat la denegació de la llicència". En el mateix decret firmat pel batle també s'evidencia que: encara es mantenen determinades situacions irregulars, dins aquests terrenys, com cadenes, tancats de reixa, zones de vianants amb accés de vehicles i aparcament que cal regularitzar d'acord amb el PGOU, segons resa el comunicat.

"Es tracta de situacions que cal corregir", insisteix l'oposició, que també assegura que "l'import calculat per a l'explotació d'aquest aparcament de titularitat municipal supera la quantitat d'1.250.000 €, que ingressa l'empresa privada propietat de l'hotel, i que hauria d'anar a l'Ajuntament".

Així, l'oposició ha exigit que "se suspengui de manera cautelar aquesta activitat econòmica i que es posin en marxa les mesures oportunes perquè una empresa privada no es lucri ni un segon més en uns terrenys de titularitat pública".

stats