Festes
Part Forana 04/09/2022

Arriba l'esperada XXVIII Fira del Meló a Vilafranca de Bonany

L'any passat es va fer una versió reduïda de la festa per la irrupció de la covid-19, però enguany l'esdeveniment torna amb les activitats clàssiques i habituals

1 min
Cartell de la festa i la fira del meló 2022.

PalmaLa vint-i-vuitena edició de la Fira del Meló dona el sus aquest diumenge a Vilafranca de Bonany. El programa de la festa d'aquest fruit va començar el 31 d'agost i durarà fins al 30 de setembre. Ahir va tenir lloc la ja tradicional Festa del Meló i, avui, el protagonisme és per a la fira: un dels dies més destacats del programa.

Les activitats d'aquest 2022 tornen a ser les habituals, després que l'any passat se n'hagués de fer una versió reduïda a causa de la covid-19. De tota manera, segons ha apuntat l'Ajuntament de Vilafranca, enguany el programa combina tradició i innovació, "i posa el focus d'atenció en el principal protagonista de la festa i emblema del poble, que el vincula amb part del seu passat agrícola i –encara– present: el meló".

Avui toca el Concurs del Meló Més Gros (o feixuc), que es recuperarà dos anys després. També el Concurs del Meló de Qualitat en Varietat de Meló Calapoter, entre moltes altres activitats per a tots els públics, ja que s'inclou un espai amb una oferta lúdica amb tallers per a infants i famílies. A més, a la fira, hi haurà mostra de maquinària, artesania, productes locals i agroalimentació, bestiar, aviram, empreses locals, etc.

Així mateix, durant la fira d'avui es podran veure i degustar gratuïtament tota classe de melons. Altres activitats del programa d'enguany que destaca l'Ajuntament del municipi són la celebració de les MiniMELOmpíades, La Nit dels Melòmans, els tallers infantils relacionats amb el meló, la 4a edició del Meló Art, la Festa de les Llanternes i el Melofoc dels Boiets i Boietons de Vilafranca, entre d'altres.

stats