Part Forana 09/05/2022

L'escola Simó Ballester de Manacor ja té el nou edifici dels Sementals

L'ampliació s'ha fet per solucionar els problemes d'espai i ha suposat una inversió de 2,3 milions d' euros

ARA Balears
2 min
L'edifici dels Sementals resoldrà la manca d'espai que pateix el Simó Ballester. / M. BARCELÓ

PalmaL'escola Simó Ballester de Manacor ja disposa del nou edifici dels Sementals. El projecte d'ampliació ha suposat una inversió de 2,3 milions d'euros, que inclouen l'abonament de 666.995 euros a l'Ajuntament de Manacor per a la cessió d'ús de l'edifici, 1.628.613 euros per a les obres d'ampliació i 30.960 per a la dotació del mobiliari, informa el Govern en una nota. L'objectiu d'aquesta actuació és solucionar els problemes d'espai del centre i dotar-lo com a centre integrat de música, incorporant-hi l'edifici dels Sementals. També inclou l'ampliació dels espais exteriors per destinar-los a l'ús de pati escolar.

Amb les noves instal·lacions, la planta baixa de l'escola Simó Ballester té sis aules, dues sales de psicomotricitat i els banys d'alumnes i del personal, a més de dues peces auxiliars. També s'ha habilitat una zona com a vestíbul per accedir a les instal·lacions situades a la primera planta.

A la primera planta hi ha les sales d'assaig individuals i la sala de professors, un magatzem, un recinte per a instal·lacions i l'ascensor que comunica els tres nivells de l'edifici. A la façana del carrer de Lepan hi ha dues aules d'estudis no instrumentals, un espai destinat a fonoteca, videoteca i biblioteca i una sala més gran destinada a usos polivalents. Pel que fa al soterrani, tindrà l'ús principal d'aparcament.

Durant la inauguració de l'escola, Armengol ha destacat que la incorporació dels estudis elementals de música fan d'aquest un "centre de referència i d'excel·lència", amb un "projecte pedagògic diferent, nou i que crea oportunitats per als nins i nines". Per la seva banda, March ha recordat "l'aposta" que va fer el Govern amb aquest projecte, i ha recalcat que actualment "només hi ha dos centres públics a les Balears que ofereixen ensenyaments integrats de música", i un és el Simó Ballester.

L'actuació s'inclou en el Pla d'infraestructures educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears, amb el qual es pretén respondre a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de la Comunitat Autònoma.

stats