Llengua
Part Forana 12/09/2022

L’Escola Municipal de Mallorquí arrenca amb cursos de català, història de Mallorca i ball de bot

L'entitat comença les classes amb total normalitat després de la pandèmia amb la campanya 'Du la llengua amb tu'

ARA Balears
2 min
Imatge de les bosses amb el lema 'Du la llengua amb tu'.

PalmaL’Escola Municipal de Mallorquí enceta l'oferta formativa aquest dilluns amb l'obertura de la matrícula dels cursos de llengua catalana. Enguany l'entitat presenta set nivells de català de 32 hores a Manacor des d’A2 fins a C2; els nivells A2 i B1 a Portocristo, i el B2 i el C1 en la modalitat en línia. Aquesta oferta es completa amb els cursos d’Història de Mallorca i de ball de bot i instruments tradicionals. El curs 2022-2023, a més, es torna a la total normalitat després de la pandèmia de covid-19 i es presenta amb el lema Du la llengua amb tu.

La directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló, ha apuntat que "adaptam l’oferta de l’Escola a les necessitats que detectam i a la demanda" i, per això, "enguany hem tornat a insistir en la voluntat de sortir del nucli de Manacor oferint cursos a Portocristo i també hem mantingut l’oferta en línia". En tot cas, la inscripció dels cursos de català finalitzarà el proper 19 de setembre i, si hi ha llista d’espera d’alguns nivells, es formaran nous grups.

D'altra banda, aquest curs també tornaran els cursos de ball de bot i d’instruments tradicionals (inscripcions del 3 al 10 d’octubre) i d’Història de Mallorca (inscripcions del 2 al 8 de novembre). "El nostre objectiu és no renunciar a l’excel·lència i també eixamplar la base amb propostes que surten del que tradicionalment ha fet l’Escola per obrir i normalitzar l’ús de la llengua", ha explicat Sebastià Llodrà, delegat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Manacor. Amb tot, aquest curs l’Escola també oferirà dos monogràfics: un de dedicat a les aptituds lingüístiques i un altre a la història gastronòmica de Mallorca, a més d’altres tallers com els que s’imparteixen als centres educatius relacionats amb la cultura popular o els tallers de rap, per exemple.

A més, Llodrà ha recordat que el nou curs 2022-2023 arriba en un moment especial, ja que "tenim el 50è aniversari a tocar i el curs comença amb una situació de l’escola envejable" i, per aquest motiu, aquest curs s’enceta amb el concert Du la llengua amb tu de Xanguito el proper divendres 16 de setembre a les 20 h al Parc Municipal. Aquest concert serà la presentació de la campanya Du la llengua amb tu, la qual pretén aproximar el català a la gent jove a través de la música, fer valer la música en aquest idioma, donar suport als músics mallorquins i fomentar el consum d’oci en aquesta llengua. "Volem que la gent dugui la llengua allà on va, que la faci servir, que l'estimi, que la visqui", ha afegit Llodrà.

stats