Part Forana 21/10/2021

L'Ajuntament de Son Servera esbuca la creu franquista dels caiguts

L'obra s'inclou dins el projecte de remodelació de la plaça de la Tercera Edat

1 min
Moment en el qual esbuquen la creu franquista de Son Servera.

L'Ajuntament de Son Servera ha esbucat aquest dijous la creu franquista dels caiguts que hi havia a la plaça de la Tercera Edat. El Consistori ho ha fet sense haver fixat dia i hora, tot i que l'obra ja es va anunciar en el projecte de remodelació de la zona.

Moment en el qual esbuquen la creu franquista de Son Servera

D'aquesta manera, el Consistori ha complit amb la Llei de memòria històrica, amb l'assessorament previ del departament de Patrimoni. La creu dels caiguts de Son Servera forma part del catàleg de monuments franquistes que s'han de retirar. De fet, el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, ha traslladat l'enhorabona a través de xarxes socials al Consistori serverí per l'acció. "Ningú entendria una democràcia sana i moderna amb monuments que atempten contra els drets de les víctimes del franquisme", ha dit.

La retirada d'aquest monument no està exempt de polèmica al municipi. I és que fa anys un grup de veïns va recollir signatures en contra del seu esbucament.

La batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, ha explicat a l'ARA Balears que l'obra s'inclou dins el projecte de remodelació de la plaça, que també inclou la reforma de les pistes de petanca, la construcció d'un espai per ballar a l'exterior, a més de zones enjardinades. Tot es connectarà amb un ascensor des de l'edifici del centre de dia i la tercera edat. En total, el pressupost d'aquest projecte és de 270.000 euros d'una subvenció del Consell de Mallorca.

stats