Energia
Part Forana 01/04/2023

L'Ajuntament de sa Pobla es deslliga del polèmic parc solar

El Consistori defensa que no pot fer res per frenar-ne la construcció

ARA Balears
2 min
La protesta dels veïnats de sa Pobla s'ha fet aquest dijous.

PalmaL'Ajuntament de sa Pobla ha emès un comunicat a través de les xarxes socials en què es deslliga completament del nou parc solar que es vol construir al municipi i nega qualsevol mena d'implicació en aquesta decisió. El Consistori ha assegurat que no han atorgat cap autorització respecte d'aquest tema i remarquen que l'autorització i la declaració d'utilitat pública han estat emeses per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern, ja que no es tracta d'una competència municipal.

A més, expliquen que la resolució d'utilitat pública emesa per la Conselleria va entrar al Registre municipal aquest dimecres, 29 de març. Aquesta resposta de l'Ajuntament arriba després que dijous una trentena de veïns de sa Pobla es concentrassin davant la finca coneguda com Sa Punta d'en Capó per protestar per l'avanç d'un projecte de parc solar que promou un particular a la zona i que preveu la instal·lació de 4.500 panells fotovoltaics.

Durant la concentració, els veïns van lamentar que "la manca de zonificació que havia de fer el Consell de Mallorca està provocant que es facin aquestes actuacions sense que els residents o els afectats puguem fer-hi res". "És urgent zonificar", van reiterar.

Tot i que el parc, d'uns tres megawatts de potència, no és de les dimensions d'altres que han generat gran polèmica, segons els residents, "es construeix en una zona d'alt valor i que el perdrà totalment, i sobretot es fa sense que hi hagi hagut cap planificació per part de l'administració".

Els veïns del municipi ja van parlar amb el batle i els va assegurar que no podia fer res per evitar o frenar-ne la construcció, però, tot i això, aquest dissabte l'Ajuntament ha emès un comunicat per remarcar que no tenen cap relació ni cap poder de decisió sobre la construcció del parc solar.

stats