Porreres
Part Forana 29/11/2023

L’Ajuntament de Porreres rep les claus del centre de dia i en negocia la gestió amb l’IMAS

Tindrà 30 places, 25 de les quals quedaran incloses a la Xarxa d’Atenció a la Dependència

Josep Maria Sastre
2 min
Porreres rep les claus del centre de dia

PalmaLa consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, ha lliurat aquest dimecres a la batlessa de Porreres, Xisca Mora, les claus del nou centre de dia del municipi, que ocupa la planta baixa de l’antiga residència parroquial per a gent gran de Porreres, Ca ses Monges. Un cop fet aquest acte, l’Ajuntament de Porreres ultima els detalls per aconseguir l’acreditació d’ús sociosanitari de l’espai per part de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

Quant a la gestió, la batlessa de Porreres ha explicat que la primera opció per a l’Ajuntament porrerenc és que la dugui directament l’IMAS i, de fet, aquest aspecte es tractarà en una reunió aquest dijous. En tot cas, si finalment és l’Ajuntament de Porreres qui s’hi ha de posar al capdavant, ha apuntat que “la gestió la durà una empresa del tercer sector, però la direcció volem que recaigui sobre personal propi del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Porreres”, ha apuntat Mora.

Quant als terminis per a la posada en funcionament del centre de dia, la batlessa no ha volgut concretar cap data: “Feim feina perquè sigui tan aviat com sigui possible”. “Tenim els plecs administratius preparats per treure el servei a licitació i ara acabam els tècnics per aconseguir l’acreditació de l’IMAS”. Per la seva banda, Catalina Cirer ha declarat que “és un dia molt important, és una satisfacció que aquesta infraestructura sigui per a la gent del poble perquè és una reivindicació de fa molts d’anys”. “Contribuïm al desenvolupament del model pel qual apostam, aquell que permet que les persones puguin estar el màxim de temps possible al seu entorn i preservin tota l’autonomia possible el màxim de temps”, ha conclòs Cirer.

Pel que fa a les 30 places del centre de dia, 25 quedaran incloses a la Xarxa d’Atenció a la Dependència i la seva adjudicació dependrà de la valoració que tingui cada usuari. En aquest sentit, els serveis socials municipals podran fer les seves valoracions, però la decisió final dependrà dels barems de l’esmentada xarxa. Les cinc places restants són d’emergència social per a persones del municipi.

La batlessa ha apuntat que “pens que la proximitat tindrà un component de valoració positiva perquè la gent de Porreres pugui quedar en aquest centre de dia, perquè això els garanteix allargar la qualitat de vida. Volem que tingui les portes obertes i fer activitats amb altres entitats i associacions i pensam que aquest ha de ser un factor positiu perquè la gent de Porreres pugui tenir una puntuació de més per accedir a aquest centre de dia”.

El Govern ha anunciat, així mateix, que ja s’ha fet una reserva pressupostària de 137.000 euros per concertar aquestes noves places.

El projecte

El centre de dia ha suposat una inversió de 600.000 euros, el 50% dels quals ha anat a càrrec de la Conselleria de Famílies i Afers Socials i el 50% restant, a parts iguals entre l’Ajuntament i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

En total, s’han reformat i adaptat 397 m2, i el centre consta d’una sala polivalent, una cuina i una sala de descans. També hi ha un espai exterior condicionat amb una pèrgola per afavorir que els usuaris en puguin fer ús. La reforma ha preservat l’accés a la capella.

stats