Laboral
Part Forana 08/02/2023

L'Ajuntament de Marratxí ja ha pagat els sous endarrerits a les treballadores de les escoletes

El Consistori gestiona ara el servei d'ambdós centres fins que es tregui una nova licitació

1 min
Totes les treballadores han secundat la vaga en la primera jornada convocada.

PalmaL'Ajuntament de Marratxí ha realitzat aquest dimecres les transferències corresponents als sous de novembre, desembre i gener a les treballadores de les escoletes. El sindicat que representa la plantilla, UGT, ha celebrat la notícia i ha recordat en un comunicat que "s'han complit els terminis acordats en la reunió amb l'Ajuntament de dia 17 de gener".

Entre aquest dimecres i dijous, les educadores infantils cobraran els doblers corresponents a les tres nòmines que la concessionària no els pagà, un deute que puja a més de 70.000 euros. Per aquest motiu, l'Ajuntament segrestà el servei dimarts passat i assumí la gestió dels dos centres fins que es torni a treure el servei a licitació.

El sindicat ha explicat també que en els pròxims dies s'abonaran els endarreriments de l'actualització de les taules salarials del conveni col·lectiu. "Continuarem lluitant, gratuïtament, per millorar les condicions laborals i econòmiques de les treballadores, i encara negociarem amb l'Ajuntament per arribar a un acord en aquest sentit".

stats