Residus
Part Forana 27/09/2022

Inca controlarà que les persones de fora del municipi duguin residus al municipi

A partir d’aquesta setmana s’intensificaran les tasques de vigilància

ARA Balears
1 min
Imatge d'un agent policial vigilant l’abocament il·legal de residus.

PalmaL’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un dispositiu especial per prevenir i controlar que persones de fora del municipi hi duguin residus. Segons ha apuntat el consistori en una nota de premsa, a partir d’aquesta setmana s’intensificaran considerablement les tasques de vigilància per evitar abocaments de residus a la ciutat, molts dels quals procedeixen de persones que no resideixen a la capital del Raiguer. 

D'aquesta manera, la Policia Local d’Inca incrementarà els controls, tant amb agents de paisà com amb patrulles, especialment a les zones on ja s’ha detectat que habitants d’altres municipis solen tirar els seus fems. D’altra banda, també s’ha activat la unitat especial de drons de la Policia Local per dur a terme tasques preventives de vigilància.

La regidora de Serveis, María del Carmen Oses, ha assenyalat: "Durant els darrers anys, hem detectat que moltes persones dels pobles del voltant venen a Inca a tirar els seus residus i, per aquest motiu, iniciam una campanya especial de prevenció amb la finalitat d’aturar el turisme de fems i lluitar contra aquesta pràctica il·legal". 

En aquest sentit, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha destacat: "Tots els inquers i inqueres han fet un esforç molt gran per adaptar-se al nou sistema de recollida i contribuir a millorar les xifres de reciclatge a la nostra ciutat; per tant, les males pràctiques de persones de fora del municipi no han d’embrutar els bons resultats que estam aconseguint". 

stats