Part Forana 10/06/2021

L’Ajuntament d’Inca inicia els tràmits per poder prolongar el carrer de na Ferrilla

Aquesta actuació permetrà millorar la connectivitat de la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat

ARA Balears
2 min
El carrer de na Ferrilla.

PalmaL’Ajuntament d’Inca ha iniciat l’expedient per a l’expropiació dels terrenys situats entre el carrer de l’Om i el carrer de na Ferrilla, per modificar el sistema viari i millorar la connectivitat de la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat. Segons han informat en un comunicat, aquesta actuació permetrà prolongar el carrer de na Ferrilla i connectar-lo amb els carrers de l’Om i del rector Rayó, continuant cap al mercat municipal.

Precisament el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha explicat que el seu objectiu és "impulsar el nucli antic com a motor econòmic de la ciutat" i ha remarcat que Sant Francesc és "una barriada històrica, amb molta tradició i dinamisme, i és imprescindible reconnectar-la amb el centre". En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i model de ciutat, Andreu Caballero assenyala que "és necessari adoptar mesures que ajudin a millorar la qualitat urbana del centre històric d’Inca".

En concret, l'expropiació per a la prolongació del carrer de na Ferrilla afecta quatre finques on hi ha edificacions que es troben en mal estat o amb obres de reforma inacabades. D’altra banda, la proposta contempla mantenir la portassa catalogada situada en el carrer de na Ferrilla, de manera que se'n rehabilitarà la façana i s'obrirà el portal per al pas a través del nou vial.

Cal recordar que per poder dur endavant aquesta iniciativa va ser necessària la modificació puntual del PGOU, el passat mes de desembre, per canviar la qualificació de la zona a sistema viari. Igualment, abans aquesta zona va ser declarada com a ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana). Per tant, el projecte de perllongació del carrer de na Ferrilla s’emmarca dins els objectius de regeneració i renovació urbana com una actuació dinamitzadora i recuperadora del nucli antic.

stats