Educació
Part Forana 30/08/2022

L'Ajuntament d'Algaida i Educació impulsen la creació d'un IES al municipi

La Conselleria i el Consistori han signat aquest dimarts un Protocol general d’actuacions per construir aquest centre i cobrir així l'escolarització de la localitat

ARA Balears
1 min
El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la batlessa de l’Ajuntament d’Algaida, Maria Antònia Mulet, a la reunió d'aquest dimarts.

PalmaEl conseller d’Educació, Martí March, i la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, han signat aquest dimarts un Protocol general d’actuacions entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament d’Algaida per impulsar la creació d’un IES al municipi d’Algaida. A l’acte també hi han participat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la regidora d’Educació del municipi, Maria Antònia Reinés. La finalitat d'aquest acord és avançar-se a les necessitats d’infraestructures educatives de la localitat.

Actualment, hi ha un total de 69 alumnes matriculats a sisè curs d’Educació Primària al CEIP Pare Bartomeu Pou d’Algaida, fet que suposaria que el futur institut prevegi un total de tres línies d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Per part seva, la Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant l’IBISEC, vetlarà per fer, d’acord amb la normativa aplicable, els procediments de contractació inherents per impulsar aquest protocol.

Segons s’estableix en el nou protocol, amb una vigència de quatre anys, l’Ajuntament d’Algaida impulsarà la cessió gratuïta dels terrenys per a la construcció del centre seguint la normativa aplicable en matèria patrimonial. Ambdues institucions coincideixen que aquest nou centre millorarà les infraestructures educatives de les Balears.

stats