Justícia
Part Forana 13/01/2023

Pollença notifica a l'empresa que ha de cessar l'explotació de l'aparcament de Formentor

La justícia ha desestimat un recurs en què l'entitat demanava mantenir-ne la titularitat de manera cautelar

2 min
L'aparcament és de titularitat municipal d'ençà de 2021.

PalmaEl Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha desestimat el recurs de l'empresa que explota l'aparcament de Formentor i que demanava mantenir-ne la titularitat de manera cautelar. La justícia avala que l'aparcament ha de ser cedit a l'Ajuntament, arran d'una denúncia interposada per l'oposició després que el ple no aprovàs una moció per aclarir la titularitat i explotació de l'aparcament.

Amb aquesta sentència, el pàrquing no podrà ser explotat per l'empresa privada que l'ha gestionat durant un any i mig sense tenir-ne la titularitat, han explicat el tres grups a l'oposició (Junts Avançam, Alternativa i Podem) en un comunicat: "La dreta pollencina ha permès que l’antiga empresa propietària és lucràs permetent que el continuàs explotant com si no hagués passat res".

En compliment de la sentència, l'Ajuntament de Pollença ja ha notificat, amb un Decret de Batlia signat el 23 de desembre del 2022, a l’empresa que retiri els elements com la barrera, la màquina de tiquets i la caseta de vigilància. Des de l'oposició han exigit que el 18 de gener –que ja haurà finalitzat el termini per a la retirada– i a menys de tres mesos de l’inici de la propera temporada turística, que "prengui possessió efectiva de l’aparcament i n'agiliti al màxim la gestió pública".

Cal destacar que, des de dia 15 de juny del 2021, els vials, l’aparcament i zones verdes de Formentor són de titularitat municipal. Aquesta era la condició per a l’atorgament de la llicència d’obra per reformar l’hotel, que implicava la prèvia cessió d’aquests terrenys d’acord amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi.

No obstant això, l'Ajuntament no n'ha pres possessió de manera efectiva en cap moment, per la qual cosa l'empresa ha continuat explotant el pàrquing. "Segons els nostres càlculs, han ingressat al voltant de 2.000.000 d’euros que s’haurien ingressat a les arques públiques si l’aparcament hagués estat gestionat pel mateix Ajuntament", ha retret l'oposició.

Les tres agrupacions municipals han denunciat de manera reiterada aquesta situació però, malgrat les mocions debatudes i alguna d’elles aprovades, ni les preguntes formulades, ni les denúncies presentades al mateix Ajuntament no han bastat per aconseguir la regularització d’aquesta situació, que s'ha resolt als jutjats. "Hi ha hagut una voluntat clara de l’equip de govern de prioritzar els interessos d’una empresa privada en lloc de defensar els interessos generals de la ciutadania", lamenten.

stats