Part Forana 17/10/2016

Junts i UMP, contra l'ús de la badia de Pollença per a activitats aeronàutiques

L'equip de govern proposa a la resta de grups un front comú d'oposició al pla del Ministeri de Defensa

M. Barceló
2 min
ACUMULACIÓ DE PROJECTES
 A la zona també s’ha projectat una ampliació del port, en tramitació.

PollençaL’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença (Junts i UMP) ha anunciat que durà al proper ple ordinari una proposta relativa als possibles usos d’hidroavions a la badia. La proposta inicial es remetrà als grups de l’oposició, amb la intenció de pactar-la amb la resta de grups municipals. A l’esbós de la redacció inicial, el grup de govern remarca que la badia de Pollença "constitueix l’espai més emblemàtic i valuós del municipi, ja que és el lloc on es realitza una part molt important de les activitats d’oci i esplai, i on es desenvolupen moltes activitats econòmiques; a la vegada, constitueix l’entorn ambiental necessari per a vida marina". Més endavant, se subratlla que la zona ja pateix problemes de saturació que poden afectar la qualitat ambiental, turística i també la qualitat de vida de la població local.

L’Ajuntament de Pollença ha mostrat preocupació arran de les darreres notícies i propostes de convertir la badia en terminal d’hidroavions, seu d’una línia regular de vols, lloc d’entrenament d’avionetes i centre de formació per a avionetes. Segons fonts municipals, "l’autorització que des del Ministeri de Defensa s’ha atorgat ha provocat una gran indignació, pel que suposa també de menyspreu a l’administració més propera com és la municipal".

Impacte mediambiental

Es tem per "les conseqüències que aquestes activitats i projectes tindran, com és un augment de la contaminació atmosfèrica i de renous, l’emissió de més contaminants a l'aigua de la badia, a més d’un perill per a les embarcacions i una amenaça de la indústria turística i l’economia en general. La proposta pretén articular un front polític contra els projectes de "convertir la badia de Pollença en una pista per a hidroavions", a la vegada que s’expressa "la indignació de l’Ajuntament per l’autorització del Ministeri de Defensa a la utilització de la badia per a amaratge d’hidroavions”.

D’altra banda, la proposta insistirà en la necessitat de preservar la badia de projectes i activitats impactants remarcant la petició de fer una comissió mixta "amb representants de defensa, Govern i Ajuntament amb l’objectiu de fer compatible l'ús civil i militar de la base".

stats