Part Forana 21/01/2020

Junts insta la junta de seguretat de Pollença a avaluar els incidents de Sant Antoni

L'oposició denuncia un excés de consum d'alcohol i les agressions a la plaça Vella

Ara Balears
1 min
Moment de la coronació del Pi.

PollençaEl principal grup a l'oposició de l'Ajuntament de Pollença, Junts Avançam, ha sol·licitat al batle, Tomeu Cifre (Tots per Pollença), que convoqui amb caràcter d'urgència la comissió de seguretat creada l'anterior legislatura per analitzar els errors durant la darrera davallada i plantada del pi de Sant Antoni.

Segons Junts, "el passat 17 de gener, succeïren un seguit de fets que posaren en risc la integritat de les persones que gaudeixen de la festivitat del Pi". En d'altres qüestions, es considera que la llargària del pi fou superior a la pactada per la comissió de seguretat i provocà que es rompés.

Entre les irregularitats detectades es fa referència "al control al voltant del carro durant el trajecte, la mala col·locació de les cordes laterals per pujar el pi dret, la mala col·locació de les falques que feu que el pi no quedàs subjecte, la untada de greix just a la vora del ternal o posar a la senalla objectes contundents que haurien pogut causar incidents i posar en perill la integritat de les persones".

Una altra situació que es vol abordar a l'oposició és l'elevat consum d’alcohol i les agressions que hi hagué a la plaça Vella, que se saldaren amb alguns ferits.

"Creim que és una irresponsabilitat no tenir en compte les recomanacions fetes en el seu moment, quan precisament es va crear la comissió de seguretat a causa de males experiències viscudes en anys anteriors", expliquen des de Junts Avançam.

stats