Part Forana 15/11/2021

Petra acull les jornades contra la violència masclista del Consell

La presidenta Cladera ha inaugurat el cicle de conferències emmarcades en els actes del 25-N

2 min
Les autoritats inauguren les jornades “Violències masclistes; un abordatge sistèmic” a Petra

El Teatre Municipal de Petra serà durant els pròxims dos dies la seu de les jornades 'Violències masclistes, un abordatge sistèmic', organitzades pel Consell de Mallorca. La presidenta de la institució, Catalina Cladera, ha inaugurat aquest dilluns els actes i ha recordat que són uns dies per a la reflexió, sobretot en matèria de legislació.

Amb l'objectiu de construir pobles feministes i lliures de violències masclistes, les jornades estan dedicades a la formació de responsables municipals, professionals dels àmbits educatiu, d'atenció social, psicòlegs o salut, estudiants universitaris, membres d'entitats i associacions i tots els professionals que puguin intervenir en matèria d'igualtat. En total, hi participaran un centenar de persones, segons ha explicat la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach .

En el marc dels actes del Dia Internacional per a l'erradicació de la violència contra les dones, Cladera ha recordat que tot i ampliar els serveis en matèria de violència masclista, cada denúncia i assassinat és una alerta a qüestionar el paper de les institucions a ser més efectives en la lluita contra aquests tipus de violències i reforçar la formació de tots els agents implicats.

Les jornades s'han estructurat en tres blocs temàtics: legislació sobre violències masclistes i vulneració dels drets humans, la diversitat de les violències masclistes i recursos especialitzats, i treball en xarxa, teixit associatiu i municipalisme contra les violències masclistes. L'objectiu és analitzar la legislació de protecció de les víctimes de violències masclistes, l'estereotip de víctima de violències masclistes i l'abordatge institucional d'aquestes violències.

Entre les ponents que participen en les jornades hi ha la politòloga Neus Tur; l'advocada Francisca Mas; Joana Etxano de l'ONG Mugarik Gabe; Meritxell Esquirol, experta en comunicació en Teories Crítiques Feministes i Economia Política; l'activista trans Març Llinàs, membre de les associacions Venus sense Cànon, Brilla Illes Balears contra la Violència de Gènere, Feminisme a l'Escola i Feministes en Acció, així com responsables dels serveis especialitzats del Consell d'atenció a víctimes i tècniques municipals i altres serveis d'atenció a víctimes.

stats