Part Forana 28/11/2019

El casal Joan Mascaró i Fornés, ànima cultural de Santa Margalida, compleix deu anys

L'Ajuntament ofereix els espais del centre a totes les entitats locals

Ara Balears
1 min
Inauguració del casal Joan Mascaró i Fornés, el 4 de desembre de 2009.

Santa MargalidaEl casal Joan Mascaró i Fornés de Santa Margalida compleix deu anys i ha esdevingut un centre de gran activitat i de foment de la cultura. Fou inaugurat dia 4 de desembre de 2009 i està ubicat a l’edifici de l’antiga Escola Graduada o Escola Vella, que fou construït el 1924.

El casal de cultura conté un auditori de 200 places, la Biblioteca Municipal, l’Arxiu Històric, una sala d’exposicions i dues sales polivalents. A més, durant l’estiu el seu pati també sol ser un lloc adequat per dur a terme diferents actes culturals a la fresca.

El casal, que du el nom del margalidà més universal, està sempre a disposició de les diferents associacions que en vulguin fer ús, tant de l’auditori com dels altres espais disponibles.

En aquests deu anys, el casal de cultura ha estat el centre difusor de la cultura al poble de Santa Margalida. A les sales polivalents s’hi han fet activitats de formació per a adults com informàtica o tallers de brodat, de cordar cadires, de llata, etcètera.

"En el futur, es pretén continuar amb totes aquestes activitats i afegir-ne de noves, tot seguint la inspiració i el bagatge cultural del margalidà que dona nom al casal, Joan Mascaró i Fornés", expliquen des del Departament de Cultura de l'Ajuntament.

stats