Llucmajor
Part Forana 09/11/2023

Investiguen una mostra de vehicles en venda a un aparcament públic de Llucmajor

L'Ajuntament va habilitar aquest espai per descongestionar la circulació del centre

ARA Balears
1 min
Aparcament dissuasori

PalmaLa Policia Local ha denunciat un total de 23 cotxes estacionats com a expositor a l'aparcament dissuasiu de la ronda de Ponent de Llucmajor. Segons han explicat des del consistori, fa unes setmanes que s'ha habilitat un nou aparcament a la Ronda amb l'objectiu de descongestionar la saturació d'estacionament i la circulació a l'interior del poble.

Amb aquesta reordenació del trànsit, es van crear 290 nous estacionaments per a vehicles, una desena dels quals van ser destinats a PMR. Des que es va remodelar l'estacionament a la Ronda Ponent de Llucmajor, han anat apareixent vehicles estacionats en el mateix lloc i sense moure's. En un principi es va pensar que serien de professors o persones que treballaven prop de la ronda de Ponent que, amb la facilitat que suposa estacionar actualment, es beneficiaven del canvi de l'ordenació circulatòria de la ronda.

Passats deu dies, la Policia Local ha fet la denúncia de 23 vehicles per estar estacionats més de deu dies en el lloc, fet prohibit per l'ordenança de circulació. No es pot denunciar per abandonament, ja que no es compleixen totes les condicions. Paral·lelament, s'ha iniciat una investigació per si pogués tractar-se d'una “exposició de vehicles” per a la venda, ja que, com recorden des de la Policia Local, està prohibit per l'Ordenança de Convivència Ciutadana tenir vehicles estacionats a la via pública que siguin objecte de venda, a més que la mateixa ordenança municipal de circulació també ho prohibeix. Per la seva banda, el regidor de Seguretat, Jaume Garau, ha recordat que aquest espai va ser creat per alliberar places d'aparcament "i no perquè fossin utilitzades amb altres finalitats com ara exposicions de venda".

stats