Part Forana 28/02/2022

El Govern declara d'Interès Autonòmic construir un institut a la urbanització Maioris de Llucmajor

Suposa un impuls preferent i ràpid en els diferents tràmits administratius

ARA Balears
1 min
Consell de Govern d'aquest dilluns

El Consell de Govern ha declarat inversió d’interès autonòmic el projecte de construcció d’un institut a la urbanització Maioris Decima de Llucmajor. En concret, la declaració d’inversió d’interès autonòmic implica un impuls preferent i ràpid en els diferents tràmits administratius.

Així, l'Executiu reconeix que és una realitat que els instituts d’educació secundària (IES) del terme municipal de Llucmajor han augmentat la seva matrícula durant els darrers cinc anys, la qual cosa ha provocat que els centres se saturassin. D'aquesta manera, amb la construcció d’un nou IES de 16 unitats es pretén contrarrestar les conseqüències de l’augment de població escolar, descongestionant la zona i reordenant també l’oferta de Formació Professional.

L’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) ha estat l’encarregat de redactar l’avantprojecte que se situa al carrer de la Galiota, número 2-10, una parcel·la propietat de l'Ajuntament de Llucmajor. Allà s'hi construirà el centre, que constarà d'una planta baixa i dues plantes més i tindrà capacitat per a 488 alumnes. El pressupost aproximat és de 6,3 milions d’euros.

Cal destacar que l’article 7 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que un equipament públic d’ús educatiu es considera una inversió d’interès autonòmic quan ho declari expressament el Consell de Govern de les Illes Balears.

stats