L'IES Mossèn Alcover de Manacor enceta el programa del seu cinquantè aniversari

El centre educatiu és un referent a tota la comarca

Aquest dimecres s'han iniciat els actes de commemoració del cinquantenari de l'institut Mossèn Alcover amb la presentació del logotip que presidirà totes les activitats previstes per a la celebració d'aquesta efemèride.

El logotip que s'ha inaugurat ha estat elaborat pels alumnes Pau Parera i Aina M. Gayà, del Batxillerat artístic, dirigits pel professor José Antonio Troya. La imatge reprodueix el logotip actual del centre però s'hi integra el número 50, que recorda els anys d'existència de l'institut (1970-2020).

Fa cinquanta anys apareixia publicat al BOE número 213, de 5 de setembre de 1970, el Decret 2471/1970 de 22 d'agost, corresponent a la creació oficial d'un institut: "Instituto Nacional de Enseñanza Media mixto de Manacor".

En un primer moment, el centre no tenia un nom específic, va ser dia 15 de juny del 1973 quan aparegué al BOE núm. 143 la denominació de Mossèn Alcover per al centre.

50 anys, 50 actes

Per a la celebració dels 50 anys de l'institut Mossèn Alcover s'han programat 50 actes, un per cada un dels anys d'existència, per tal de posar en valor la incidència social i educativa del centre a Manacor i a tota la comarca.

Entre aquests 50 actes, hi ha la sembra de cinc arbres simbòlics (un per cada dècada d'existència), el fogueró de Sant Antoni, una exposició commemorativa (que es farà a l'octubre o el novembre amb el suport de l'Ajuntament de Manacor), un llibre, taules rodones, l'elaboració d'un vídeo documental a càrrec del professor Domènec Boronat, diversos concerts i un llarg etcètera.

Per aquesta fita històrica es compta amb tota la comunitat educativa: professorat i alumnat (tant actuals com del passat), APIMA, personal no docent, l'Ajuntament de Manacor i d'altres institucions.

La direcció del centre pretén que "aquesta sigui una celebració ben sentida, per això convidam tothom a compartir-la i estam oberts a qualsevol iniciativa individual o col·lectiva que ens pugui acompanyar en aquesta ocasió tan especial per a la història de l'institut Mossèn Alcover".