Part Forana 04/07/2022

Inicien les obres de sis habitatges públics a Puigpunyent

L'Ajuntament del municipi ha cedit un terreny a l'Ibavi

ARA Balears
2 min
Maqueta d'un habitatge de promoció pública

PalmaL'Institut Balear de l'Habitatge ha començat la construcció de sis habitatges públics a Puigpunyent. Aquest dilluns, la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Puigpunyent, Antoni Marí, han posat la primera pedra de la primera promoció d'habitatge públic al municipi.

Les cases es distribuiran en planta baixa i primer pis, quatre d'un dormitori i dos més de dos dormitoris; a més a més, una estarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda. Armengol ha agraït al Consistori l'esforç que ha fet per poder cedir el terreny a l'Ibavi.

Les obres, que es fan en un terreny de 400 m2 amb un pressupost de licitació de 669.984,31 €, IVA exclòs, es preveu que finalitzin en un termini de 15 mesos. La construcció reutilitzarà la terra provinent de la mateixa excavació de la fonamentació com a material de façana a través de la tècnica coneguda com a mineria urbana.

L'edifici es caracteritzarà per l'existència d'un jardí comunitari que servirà d'entrada als dos vestíbuls d'accés als habitatges. Tots tindran doble orientació (oest a carrer i est a pati), la qual cosa millorarà la qualitat de l'aire mitjançant ventilació creuada. En el mateix sentit, s'han eliminat els passadissos per optimitzar les superfícies, i les cuines, tot i ser espais separats, estan comunicades visualment amb les sales d'estar.

A més a més, la coberta té un paper clau en el comportament energètic de l'edifici: farà d'element captador a l'hivern i d'espai ventilat a l'estiu, de manera que minimitza el consum energètic dels habitatges. Igualment, el pati actuarà com a regulador climàtic i la presència de vegetació contribuirà a refrescar l'ambient.

La presidenta ha destacat que amb aquesta ja són 30 les promocions públiques en construcció a les Balears. Ara mateix s'estan construint un total de 643 habitatges de protecció pública, 450 dels quals són a Mallorca. A més, està previst que durant el 2022 es lliurin les claus d'habitatges públics a gairebé 400 famílies.

stats