Part Forana 09/01/2022

Inca ret homenatge a Marc Ferragut, Fill Il·lustre de la ciutat

L'acte s'ha duit terme al teatre Principal

ARA Balears
2 min
L'homenatge s'ha fet aquest diumenge al Principal d'Inca.

PalmaEl teatre Principal d'Inca ha acollit aquest diumenge un acte d'homenatge a Marc Ferragut, amb motiu del seu nomenament com a Fill Il·lustre de la ciutat. L'inquer va rebre la distinció més gran que atorga l'Ajuntament el 20 de juliol de 2020. "Un fill il·lustre sol rebre aquest honor per la seva tasca excepcional dins d'un camp en concret, però Marc Ferragut va anar molt més enfora d'això. El nom de Marc Ferragut va lligat a excel·lència i perfeccionisme en tots els àmbits, ja sigui el cultural, l'empresarial, l'educatiu, l'arquitectònic, l'esportiu, l'econòmic i el polític", ha destacat la regidora de Cultura d'Inca, Alice Weber.

Per part seva, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha assenyalat que "el nomenament com a Fill Il·lustre de Marc Ferragut ha suposat fer una passa més en el nostre relat històric col·lectiu i reconèixer amb tots els honors la importància del seu llegat a l'hora de consolidar una manera de fer poble".

L'Ajuntament ha assenyalat que l'acte ha començat amb la interpretació del Cant dels Ocells per part de l'Orfeó l'Harpa d'Inca. A continuació s'ha presentat el llibre biogràfic de Marc Ferragut i Fluxà, escrit per l'historiador Miquel Pieras Villalonga. "A l'obra que podreu llegir sobre Ferragut i que tant de gust he passat d'escriure, hi trobareu una biografia amb una càrrega necessària de crítica històrica", ha explicat Pieras.

Durant l'homenatge s'ha exposat també el retrat de Marc Ferragut fet per l'artista inquera Catalina Salas i que estarà exposat a la sala de plens de l'edifici consistorial. El net de Marc Ferragut, Marcos Ferragut, ha estat el responsable de dirigir unes paraules a les persones assistents i mostrar públicament el seu agraïment en nom de tota la família.

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha estat la responsable de posar punt final a l'homenatge. L'orquestra ha interpretat peces de Baltasar Samper i Franz J. Haydn.

stats