Urbanisme
Part Forana 06/10/2022

Inca remodela el mur de la ronda de Jaume I amb bancals de pedra en sec

L'objectiu del projecte, segons l'ajuntament del municipi, és consolidar el mur i embellir l’espai a fi de resoldre el desnivell, així com construir un nou accés per a vianants

ARA Balears
2 min
Imatge de les obres.

PalmaL’Ajuntament d’Inca està executant un projecte de remodelació i embelliment del tram final del carrer de la Mare de Déu de Gràcia, just on entronca amb el carrer de Jaume I. Segons ha indicat el Consistori en una nota de premsa, la finalitat d’aquesta actuació és rehabilitar el mur natural amb bancals tradicionals de pedra en sec així com jardins amb vegetació autòctona i construir una escala per als vianants. D'aquesta manera, els bancals resoldran de manera escalonada el desnivell existent, de més de cinc metres, entre el carrer de la Mare de Déu de Gràcia i la ronda de Jaume I.

D’altra banda, el projecte inclou també la construcció d’una escala que connecti la part superior del carrer de la Mare de Déu de Gràcia amb el pas inferior del ferrocarril, a fi de generar un accés per a vianants directe cap al polígon. A més, s’urbanitzarà també el tram final de la pujada del carrer de la Mare de Déu de Gràcia, amb l'execució d'una voravia al costat dels edificis i la generació d'una zona d’aparcament. Una vegada finalitzades les tasques, s'asfaltarà tot el carrer: des de la rotonda fins a la intersecció amb el carrer de Costitx i el carrer de la Mare de Déu de l’Esperança. 

Segons ha apuntat l'ajuntament de la capital del Raiguer, el projecte pretén millorar l’aspecte d’aquesta zona, ja que és un punt d'accés a la ciutat des de la zona de Sineu i l’Hospital Comarcal. El termini d’execució de les obres és d’aproximadament quatre mesos i la inversió és de 266.805,00 euros. Amb tot, ara per ara, el mur no disposa d'elements de contenció ni reforços. Pel que fa al vial superior, el lateral del mur també es troba pràcticament sense urbanitzar i per això es procedirà al traçat de la calçada i la voravia.

stats