Part Forana 09/03/2022

Inca estrena un mural per sensibilitzar sobre les dones refugiades de Palestina

És una il·lustració del còmic 'Halima. Derrocant murs. Historietes de dones valentes a Cisjordània'

ARA Balears
1 min
Mural “Halima. Derribando muros. Historietas de mujeres valientes en Cisjordania” de Susanna Martín,

Una delegació d'UNRWA a les Balears i l'Ajuntament d'Inca han inaugurat aquest dimecres al municipi un mural sobre les dones refugiades de Palestina a Cisjordania. Es tracta d'una obra de gran format que representa una il·lustració del còmic Halima. Derrocant murs. Historietes de dones valentes a Cisjordània de Susanna Martín, feta per l'artista Carolina Adán Caro.

La finalitat d'aquesta iniciativa és sensibilitzar la ciutadania. Per això, el mural mostra les protagonistes del còmic: Halima Muna, Nawal, Aya i Dunia, com a símbol de fortalesa, resistència i saviesa.

En la mateixa línia al municipi i de manera paral·lela, el Casal de joves Sa Fàbrica acollirà aquest dijous un seminari de sensibilització sobre dones refugiades de Palestina a Cisjordània utilitzant la narrativa gràfica i audiovisual.

En concret, aquesta acció forma part del projecte d'educació per a la ciutadania global Igualtat de gènere, DDHH i desenvolupament sostenible des de les dones refugiades de Palestina, i expressions artístiques diverses a Mallorca i Eivissa amb el suport financer de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

stats