Part Forana 26/05/2022

Inca posa en marxa els primers pressupostos participatius del municipi

L'objectiu de l'Ajuntament és que els residents puguin decidir a què es destinaran part dels recursos municipals

ARA Balears
2 min
Presentació de la campanya dels pressupostos participatius a Inca

PalmaL'Ajuntament d'Inca ha presentat aquest dijous la primera campanya dels pressupostos participatius que es posa en marxa al municipi. El Consistori ha reservat una partida de 500.000 euros del pressupost d'enguany a les inversions participatives. L'objectiu és que els residents puguin decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals, apunta el Consistori en una nota.

"La nostra intenció és motivar la ciutadania a convertir-se en protagonista activa del municipi, mitjançant la seva implicació a l'hora d'identificar necessitats i cercar-hi possibles solucions. Amb aquest procés de pressupostos participatius donam veu als inquers i a les inqueres per prendre les millors decisions possibles entre tots", assenyala el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

El període de votació comença aquest dijous i acaba el 30 de juny. Els residents podran triar les propostes que volen que es duguin a terme aquest mateix any. En total, s'han seleccionat 13 projectes, dels quals se'n poden triar cinc i donar-los una puntuació de l'u al cinc, en funció de les iniciatives que consideren més importants i prioritàries.

De manera paral·lela, també es fan consultes a peu de carrer. A més, un grup d'animadors visitarà les diferents barriades i punts destacats d'Inca per donar a conèixer la iniciativa i animar les persones a participar-hi. "És important potenciar la dinamització amb l'objectiu d'arribar a tots els residents i impulsar la participació. Així, podem ajustar la despesa municipal a les necessitats i prioritats de la majoria d'inquers i inqueres, donant-los l'oportunitat de decidir i continuar millorant la ciutat", destaca el regidor de Participació, Andreu Caballero.

En el marc d'aquest projecte, prèviament s'ha fet una consulta ciutadana amb la finalitat de conèixer de primera mà les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la comunicació i relació entre els residents i l'administració local, generar una reflexió activa i positiva entre la població, alhora que es treballa per una major transparència i eficiència en la gestió municipal a través de la participació ciutadana.

stats