Part Forana 19/02/2019

Inca analitzarà el seu futur urbanístic en unes jornades tècniques

Es vol debatre sobre la possible evolució de la ciutat durant els propers 25 anys

Ara Balears
2 min
El batle d'Inca (centre) amb Carles Mena i Tomeu Ramis.

Inca'Inca vs Inca' és el lema d'unes jornades per repensar el territori productiu de la ciutat i que tindran lloc els pròxims 23 i 24 d'aquest mes al Museu del Calçat i de la Indústria. En aquesta trobada participaran experts en urbanisme i arquitectura, que analitzaran la ciutat des de diferents contexts metropolitans.

Virgilio Moreno, batle d'Inca, acompanyat del cap d'Urbanisme d'Inca, Carlos Mena, i l'arquitecte i docent de la Universitat Politècnica de Catalunya Tomeu Ramis han donat a conèixer el programa de ponències.

La voluntat de tots els participants és analitzar l'evolució urbanística de la capital del Raiguer durant els 25 anys vinents. "És de gran importància poder comptar amb tots els professionals participants perquè ens donaran una visió de com ha d'evolucionar Inca per solucionar els problemes que hi ha i els que poden sorgir als anys vinents", ha declarat Moreno.

El redactor del pla especial ART Façana d'Inca, l'arquitecte Jaume Luis, Jaume Mayol, de Ted'A Arquitectes, Alberto Sánchez, de SMS Arquitectes, i Pau de Vílchez, professor de Dret internacional de la UIB, componen la taula de ponents de les jornades. A més, hi participarà un grup d'alumnes del segon curs de projectes de l'Escola Tècnica Superior del Vallès.

La realitat urbana

L'objectiu dels estudiants que assistiran a les jornades és conèixer de primera mà la realitat urbana d'Inca i presentar propostes, juntament amb el seus docents Mariona Benedito i Tomeu Ramis. Tot el programa està obert al públic, que hi podrà participar al final de les ponències.

L'àrea municipal d'Urbanisme ha plantejat 'Inca vs Inca' com una oportunitat per al municipi per obrir un debat sobre els objectius a mitjan termini i posar les primeres pedres amb totes les eines municipals per tenir un territori cohesionat, inclusiu i preparat per combinar l'activitat social i l'econòmica.

stats