Part Forana 24/03/2022

Inca i Manacor impartiran el curs 'Construint pobles feministes' del Consell

És la segona edició de l'Aula Varela, que es farà a l'abril i el maig

ARA Balears
1 min
Cartell de l'Aula Maria José Varela

PalmaEl Consell de Mallorca ha obert la inscripció del curs Construint pobles feministes, estratègies per repensar l'acció municipal, que es durà a terme durant els mesos d'abril i maig a Inca i Manacor, segons informa la institució insular en una nota. És la segona edició de l'Aula Varela i el seu objectiu és implantar la perspectiva feminista en la gestió municipal.

Les inscripcions a aquest curs es poden fer a partir de l'1 d'abril. Serà presencial per tal de garantir la "participació activa de totes les persones que s'hi apunten", ha destacat la directora insular d'Igualat i Diversitat, Rosa Cursach.

La formació la fan professores expertes en diversos àmbits. A cada sessió es treballaran aspectes teòrics i pràctics per incorporar de manera transversal la perspectiva de gènere en les polítiques públiques. També s'analitzaran i debatran temes com l'urbanisme, la realitat de les persones migrants, la participació comunitària, la mobilitat i els pressupostos.

El curs són un total de set sessions de dues hores. La mateixa sessió s'impartirà primer a Manacor i després a Inca en dies successius, per facilitar-hi l'assistència.

Primera edició del curs

L'aula Maria José Varela es va posar en marxa l'any passat i hi participaren prop de 50 persones, la majoria regidors de diversos municipis de l'illa. L'aposta del Consell amb aquesta iniciativa és fer feina a favor d'una Mallorca feminista i lliure de violències masclistes, dirigida especialment a persones que es dediquen a la política. El nom del curs fa honor a la primera directora insular d'Igualtat i que va crear la primera escola per a la igualtat.

stats