Part Forana 27/08/2021

Inca instal·larà 3.000 nous comptadors digitals d'aigua

L'Ajuntament hi inverteix 290.000 euros

ARA Balears
1 min
Ajuntament d'Inca

IncaL'Ajuntament d'Inca instal·larà 3.000 comptadors digitals d'aigua. L'objectiu del Consistori és anar modificant tots aquests dispositius del municipi per impulsar un major control i optimitzar la gestió del consum. El valor estimat del contracte de subministrament de 3.000 comptadors amb telelectura és de 290.000 euros, segons informa el Consistori en una nota.

Aquests 3.000 dispositius se sumen als més de 2.187 que ja hi ha en funcionament. "Durant els darrers anys hem anat fent importants inversions per anar millorant la xarxa municipal d'aigua. La renovació dels comptadors per dispositius intel·ligents ens permet optimitzar el servei que s'ofereix als ciutadans i al mateix temps dur a terme una gestió eficient d'un recurs tan escàs i vital com és l'aigua.", explica el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

Els nous sistemes que s'implementaran permeten la gestió de consum en temps real, cosa que facilita i elimina la possibilitat d'errades humanes en la presa de lectures. D'aquesta manera, es millora l'atenció als abonats, es redueixen les despeses i s'estalvia aigua disminuint les pèrdues d'aquest element tan essencial.

Amb aquests sensors intel·ligents, les lectures es realitzen a través d'un smartphone i les dades es registren automàticament a la plataforma. El programa ofereix dades de consum, direcció i dades del client, número de sèrie, model de comptador, alarmes, hora en la qual s'ha pres la lectura i altres paràmetres del comptador, els quals possibiliten optimitzar la gestió de l'aigua. Aquesta informació permet, per tant, poder fer un seguiment precís del funcionament del comptador i un control de subministraments de consum, així com reduir els períodes de lectura i facturació. Els comptadors digitals disposen d'un sistema d'alarmes per detectar fugues, que permeten conèixer si hi ha una avaria o s'està produint un consum massa elevat.

stats